Zomer overlevingstips: 5 e-mail campagnes die zomervreugde brengen

5 zomercampagne nieuwsbrieven

Deze 5 e-mails zullen zomervreugde in de inbox brengen

Yep, het is nog steeds volop zomer. De kans is groot dat uw e-mails nog altijd minder gretig geopend worden dan gedurende de andere drie seizoenen. En zolang het weerbericht zomerse temperaturen voorspelt, zal dit waarschijnlijk ook zo blijven.

Dit betekent echter niet dat u beter uw e-mailmarketing stil kunt leggen. Integendeel, steek juist moeite en tijd in uw campagnes en verzend in plaats van een reguliere nieuwsbrief een creatieve of ongewone nieuwsbrief.

Wij hebben een aantal ideeën voor u voorbereidt…

1. Actief de zomer door

Zon, zee, strand: het motto van menig vakantieganger. Daarom plannen veel van uw ontvangers hun gezinsvakantie in de zomermaanden. Natuurlijk mogen gezelschapsspelletjes of spelletjes voor de kinderen hierbij niet ontbreken.

Of het nu een potje patience, een vurige ronde Monopoly of een partijtje beachvolleybal is—de nieuwsbrief kan prima als handleiding voor zomerspelletjes dienen.

Stuur een informatieve nieuwsbrief met tips en trics en presenteer daarbij bijvoorbeeld bijpassende producten. Denk aan sportartikelen, badmode of gezelschapsspellen.

5 email tips nieuwsbrief zomervakantie

Header: Al gepakt voor de zomervakantie? U vergeet 1 ding! 🏸

Beste meneer de Wilde,

Zijn uw koffers al gepakt voor uw vakantie? Paspoort? Check. Luchtige kleding? Check. Comfortabele sandalen? Check. Maar heeft ook gedacht aan leuke activiteiten? Zorg voor actie en luid plezier door één van onze speciaal geselecteerde spelletjes mee te nemen. Plezier voor de hele familie!

[Selectie spelletjes voor families]

Ik wens u een actieve zomer toe,
Lara van TOYS&FUN

2. Boeken voor luie zomervakanties

Wat is er fijner dan eindelijk alle stress achter u te laten en op een strandstoel neer te ploffen met een goed boek? Tijdens de zonnige dagen komt een interessant boek altijd goed van pas. Maak hiervan gebruik en bied lezers tips over de beste zomerboeken.

Wat is actueel trendy? Welke boeken zijn net nieuw uitgekomen? Welke boeken lezen lekker weg? Verpak uw aanbevelingen in een kleurrijke mailing die lezers direct in de vakantiestemming brengt.

5 email tips nieuwsbrief zomervakantie

Header: Met welk boek plof jij neer op je strandstoel? ⛱

Hi Lisa,

Zomer, zon, relaxen! Geniet van een welverdiende pauze en plan een middagje in de zon met een goed boek. Dit zijn onze persoonlijke tips voor jouw boekenkast. Van literaire thrillers tot heerlijke romans — welk boek kies jij?

[Selectie zomerboeken per genre]

Veel leesplezier,
Max van Books2Go

3. Lekker snacken op het strand

Op een mooie stranddag mogen natuurlijk niet de heerlijke hapjes ontbreken.

Verzamel de beste recepten voor zomerse snacks of verfrissende drankjes waarmee lezers de hele dag door koel blijven. In deze campagne is het leuk om vooraf de input van lezers te vragen, bijvoorbeeld via social media. Vraag naar ideeën of tips voor de lekkerste recepten — het liefst met foto’s die u achteraf in de nieuwsbrief kunt gebruiken.

Naast recepten kunt u natuurlijk ook passende verpakkingsaccessoires aanbieden. Denk aan speciale Tupperware, borden of bestek waarmee de snacks zandvrij opgegeten kunnen worden.

5 email tips nieuwsbrief zomervakantie

Header: Houd uw hoofd koel met deze heerlijke zomerse recepten 🍨

Beste mevrouw Mulder,

Een lekker dagje uitwaaien gaat gepaard met heerlijke snacks. Wij vroegen onze kooktalenten naar hun favoriete zomersnack. Het resultaat? Tal van eenvoudig te bereiden snacks en zomerse drankjes die makkelijk mee naar het strand kunnen worden genomen. Heeft u al honger? Klik hieronder om alle recepten te ontdekken.

[Naar de zomerrecepten]

Eet smakelijk,
Bourgondisch Goed

4. Wie o wie bouwt het beste zandkasteel?

Op zoek naar een leuke interactieve actie om de zomer mee op te fleuren? Organiseer een wedstrijd!

Overtuig uw ontvangers om foto’s van de mooiste zandkasteelcreaties te sturen. Met toestemming van de ontvanger kunt u vervolgens de foto’s op uw website publiceren en lezers vragen om op hun favoriet te stemmen. Bedenk een leuke prijs et voila, uw zomerwedstrijd is klaar!

5 email tips nieuwsbrief zomervakantie

Header: Wie is de beste kastelenbouwer? Stem en win!

Hi Iris,

Zandkastelen bouwen alleen voor kinderen? Welnee! Ter ere van het WK Zandsculpturen vroegen we hobbybouwers om ook de handen uit de mouwen te steken en hun beste zandkasteel te bouwen. De resultaten mogen er zeker zijn!

Benieuwd wat je allemaal van zand kunt bouwen? Bekijk de inzendingen en stem op je favoriet.

[Stem op jouw favoriet]

PS Onder alle ingezonden stemmen verloten we een jaarabonnement, zodat je het hele jaar door gratis kan komen zwemmen.

Toi toi toi,
Team zwembad Tikiheart

5. Goed beschermd de zon in

Zodra de eerste zonnestralen beginnen te schijnen verheugen velen zich om een beetje bij te bruinen en hun sproeten te zien ontpoppen. Een half uurtje in de zon na een lange dag werken doet wonderen.

Echter, zijn te weinig mensen goed geïnformeerd over het risico van de felle zon. Helemaal wanneer er geen zonnebrand gebruikt wordt. Nu dat onze zomers warmer worden is het van belang om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Informeer uw lezers over waarom het zo belangrijk is om goed beschermd van de zon te genieten.

5 email tips nieuwsbrief zomervakantie

Header: Wanneer, hoe vaak, waarom?! De grote zonnebrandhandleiding ☀

Hoi Bas,

Vanaf welke temperatuur kun je het beste beginnen met smeren? Hoe vaak? Met welke factor? En word ik eigenlijk wel bruin als ik mezelf insmeer?

Onze zomers worden steeds warmer, vandaar dat het ontzettend belangrijk is om je goed in te smeren. In onze zonnebrandhandleiding beantwoorden we al je brandende vragen over hoe je goed beschermd van de zon geniet.

[Bekijk de zonnebrandhandleiding]

Plus, wanneer je deze week twee flessen zonnebrand koopt, geven we je een aftersun van Vichy cadeau!

Fijne zomer,
Janine van Epos

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.