Functie in focus: Adresboeken

Adresboeken Newsletter2Go

Zo gebruikt en beheerd u met Newsletter2Go meerdere ontvangerslijsten in één account

Een goed en betrouwbaar ontvangersbeheer is een van de belangrijkste functies van een nieuwsbrief software. Onze missie is om het beheer van ontvangersgegevens zo eenvoudig mogelijk te maken. Dit is de reden waarom we de reikwijdte van ons ontvangersbeheer hebben uitgebreid en nieuwe, professionele functies hebben toegevoegd die nog meer mogelijkheden bieden.

Om het beheer van uw ontvangers nog efficiënter en flexibeler te kunnen beheren, hebben we aparte, onafhankelijke adresboeken ontwikkeld. In de nieuwste versie van onze nieuwsbrief software kunt u van deze functie gebruik maken.

Wat zijn adresboeken?

Adresboeken zijn in principe lijsten van ontvangers. Echter, in tegenstelling tot een ontvangerslijst, die alle adressen van een account bevat en wordt gebruikt voor het gecentraliseerde beheer van deze adressen, kunnen er meerdere adresboeken in één account worden aangemaakt.

Door deze functie kunt u meerdere lijsten binnen één account beheren. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat de ontvangers aan individuele adresboeken kunnen worden toegevoegd en dat uitschrijvingen enkel betrekking hebben op het desbetreffende adresboek. De andere adresboeken blijven onaangetast. Met de afzonderlijke adresboeken kunt u dus meerdere nieuwsbrief groepen volledig onafhankelijk beheren.

Hoe kunt u adresboeken gebruiken?

U kunt in uw account een onbeperkt aantal adresboeken aanmaken. Elk adresboek werkt als een volledig onafhankelijke lijst met ontvangers. Dit betekent dat voor elk adresboek u apart ontvangers kunt uploaden, integraties kunt opzetten en inschrijfformulieren kunt creëren.

Ook bij het verzenden van e-mails kunt u ontvangers uit een respectievelijk adresboek selecteren. Natuurlijk kan een ontvanger in meerdere adresboeken worden geregistreerd. Vanwege de onafhankelijkheid van de adresboeken wordt het e-mailadres in dit geval niet als een duplicaat gemarkeerd.

Via de adresboeken is het beheer van meerdere online shops in één Newsletter2Go account zeer eenvoudig mogelijk. In plaats van een ​​account voor elke winkel te creëren, kunt u alle shops tegelijkertijd in hetzelfde account beheren door middel van de aparte adresboeken. De registratie en uitschrijving van de nieuwsbrief voor individuele shops vindt enkel plaats in het adresboek dat bij de shop hoort. Stel dat een klant voor twee nieuwsbrieven is geregistreerd, maar zich uitschrijft voor de shop nieuwsbrief van één winkel, dan blijft de klant alsnog verder aangemeld voor de andere nieuwsbrief. Naast het beheer van ontvangers kunnen ook de blacklist aanmeldingen per afzonderlijk adresboek beheerd worden.

Hoe gebruikt u de adresboeken correct?

Zorg er altijd voor dat u boven in uw dashboard het juiste adresboek heeft geselecteerd. Wanneer u een nieuw e-mailadres wilt toevoegen of verwijderen, een ontvangerssegment wilt maken of specifieke rapporten wilt inzien, dan moet dit altijd binnen het adresboek gebeuren. Wanneer u ontvangers van een andere shop of adressenlijst wilt wijzigen, dan moet u eerst van adresboek wisselen. U vindt de handige adresboekfunctie onder het “Adresboek” icoon in de nieuwe versie van Newsletter2Go. In elk account kunt u uiteraard ook een standaard adresboek instellen.

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.