Getest: Newsletter2Go scoort met de hoogste afleverratio!

test afleverratio

Winnaar van de afleverratio-test van Emailtooltester

In een recente test heeft het team van Emailtooltester.com 6 verschillende e-mailmarketing tools vergeleken. Het doel was, te ontdekken welke nieuwsbrieftool de beste afleverratio heeft.

Als winnaar van de test kwam Newletter2Go naar voren– met het meest aantal punten in alle bereiken. In alle tests is de maximale score behaald van 10/10, een optimaal resultaat!

Testverloop

Voor de deliverability-test zijn alle technische aspecten van de leverbaarheid getoetst. Met behulp van een tool zijn er tussen oktober en december 2015 drie rondes getest en aansluitend een gemiddelde resultaat voor elke nieuwsbrief software berekend.

Newsletter2Go had voor alle drie de rondes zeer goede resultaten. Zowel bij HTML-mails als bij pure tekstmails verliep de test naar wens. Hiermee biedt Newsletter2Go voor nieuwsbriefafzenders de optimale voorwaarden voor een hoge afleverratio.

De test laat ook zien, wat voor afleverratio’s er überhaupt mogelijk zijn met een bepaalde software. Wat echter niet beoordeeld kon worden in de test, zijn factoren die door de afzender zelf zijn beïnvloed. Bijvoorbeeld of de alt-tekst voor afbeeldingen zijn ingesteld en alle links kloppen. Dit kan alleen door de afzender zelf gecontroleerd worden.

Waar andere aanbieders laag op scoorden zijn onder andere: geen optie om zelf alt-teksten bij afbeeldingen in te stellen en de registratie van aanbieders op greylists en blacklists van email clients. Met name het laatste levert lage afleverratio’s op.

Hoe komt dat Newsletter2Go zo hoog scoort?

Afzenders, die via Newsletter2Go verzenden, bereiken een enorm hoge gemiddelde afleverratio van boven de 99,5%. Dit is een groot voordeel voor e-mailmarketing. Wanneer men als privé-afzender via een normale e-mailclient verstuurd, is de kans groot op een blacklist te belanden. De nieuwsbrief wordt vaker door de spamfilter onderschept. Dat wordt vermeden met een professionele e-mailmarketing software van Newsletter2Go. Die verzendt met gewhiteliste IPs die bij de providers als betrouwbaar staan geregistreerd.

Newsletter2Go is door verschillende gerenommeerde partners gecertificeerd en daarmee gewhitelistet, door onder andere CSA, ISIPP en ReturnPath. Daarom kunt u meer dan 2,4 miljoen inboxen bereiken zonder te worden verdacht als spam.

Wanneer u via Newsletter2Go e-mails verstuurt,  profiteert u van vele spamfilterprogramma’s. Want door onder andere SpamAssassin, SpamCop en SURBL bereikt u aanzienlijk betere afleverratio’s.

Met behulp van een spamtest kunt u ook zelf de factoren onderzoeken. De spamscore laat voor het verzenden zien, hoe u de leverbaarheid eventueel nog kunt verbeteren.

Newsletter2Go biedt ook de mogelijkheid een DKIM, Sender ID of SPF signature toe te voegen. Deze bevestigen dat het afzenderadres gewaarmerkt is. In principe certificeert het signature dat de afzender de beheerder is van het gebruikte domain. Mocht het nodig zijn kunt u ook via individuele toegewijde IPs verzenden, die uitsluitend voor u gereserveerd zijn. Deze IPs zijn gecertificeerd door Newsletter2Go en helpen u met het opbouwen van een eigen IP-reputatie. Wanneer u de toegewijde IPs gebruikt, kunt u ook het DMARC authenticatieprotocol gebruiken.

Al deze technische specificaties dienen eén doel: zij zorgen voor een maximale afleverratio. Wij willen, dat u relevante e-mails kunt versturen die bij uw ontvangers aankomen én gelezen worden.

Über den Autor

Maaike Reynaert
Maaike is online redacteur bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.