Newsletter2Go – Een succesverhaal

succesverhaal 2015

Van software-project tot sterkgroeiende digitale onderneming

Newsletter2Go heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. In slechts 4 jaarheeft de Berlijnse onderneming zich ontwikkeld tot een van de leidende e-mail marketing software-aanbieders in Duitsland. Dit laten de cijfers ook zien: in de afgelopen 2 jaar is Newsletter2Go gegroeid van 3 naar 30 medewerkers en van 4000 naar 40.000 klanten.

Waarom deze ontwikkeling bijzonder is? Newsletter2Go werd een paar jaar geleden gelanceerd. In het begin kregen beide oprichters, Christoph Beuck en Steffen Schebesta, de opdracht voor een project. Een kleine Berlijnse onderneming had hen de opdracht gegeven om een op desktop gebaseerde nieuwsbriefsoftware te programmeren.

Korte tijd na het afsluiten van het project kwam er een nieuw idee boven. De oprichters begonnen een eigen web-based nieuwsbrieftool te ontwikkelen, die plaats- en device-onafhankelijk gebruikt kan worden. Spoedig, in 2011, werd Newsletter2Go GmbH opgericht.

Al snel kon Newsletter2Go klanten voor zich winnen. Maar tot het zover was, moesten de oprichters alles zelf doen. Vanuit een 30 m2 kantoorkamer ontwikkelden zij de e-mailmarketing software verder. Met standaard werkdagen van 9 tot 20 uur hoorde programmeren tot diep in de nacht eerder tot de regel dan de uitzondering. Bij het ontwikkelen van de software was er vanaf het begin hoofdzaak: de usability van de gebruiker.

Het harde werken loonde zich snel. Newsletter2Go groeit razendsnel in alle bereiken. Sinds 2014 zijn er maandelijks eén of twee nieuwe medewerkers bij gekomen, die vandaag het kernteam ondersteunen en samen de onderneming vooruit brengen.

Na een succesvol 2015 kijken we vooruit

2015 was voor Newsletter2Go wederom een jaar met veel groei en positieve ontwikkelingen.

We zijn vooral erg blij met de goede prestatie van verschillende testberichten. In het online software vergelijking van de onafhankelijk vergelijkingsite vetalio kwam Newsletter2Go als winnaar naar voren. Ook het c’t Magazin, het vergelijkingsportaal Netzsieger en de E-mail tooltester hebben Newsletter2Go goed beoordeeld. Bovendien staat de onderneming sinds kort in de Gründerszene-Wachstumsranking, die de sterkstgroeiende digitale ondernemingen van Duitsland bekronen.

vetalio-Siegel-Newsletter-Software-Testsieger-Newsletter2Go
Netzsieger_big

Ook wat gegevensbescherming betreft heeft Newsletter2Go een belangrijke milestone bereikt. De nieuwe TÜV-certificatie laat zien dat de onderneming een service met een gecontroleerde gegevensbescherming-management is. Alle verplichte richtlijnen omtrent gegevensbescherming worden nagekomen waarmee de software geheel conform de Europese wet is.

Er wordt natuurlijk ook veel aan de e-mailmarketing software gewerkt om de gebruikerservaring nog meer te verbeteren. Nieuwe interfaces maken een betere koppeling met andere systemen mogelijk, waaronder bijvoorbeeld WordPress, Drupal en Prestashop. Voor het Content-Management-System is de functie ‘1-klik-inhoudovername’ nieuw ontwikkeld. De afleverratio’s kunnen dankzij ISIPP-certificatie verder verbeterd worden. Er is een nieuwe tool gelanceerd voor agency’s, waarmee zij hun klanten eenvoudig kunnen beheren. Bovendien profiteren zij van elke door hen nieuw verworven klant.

Hoe succesvol alle moeite is geweest laat de klanttevredenheidsratio zien van 99,5%. Ondertussen heeft Newsletter2Go meer dan 40.000 actieve gebruikers uit meer dan 50 landen Newsletter2Go. In 2015 is het bedrijf internationaal uitgebreid en op de Engelse en Franse markt vergroot. Ook is er aan de ‘kennisbank’ gewerkt. Hiermee hopen we om onze klanten de nodge ondersteuning te bieden voor hun eigen e-mailmarketingsucces. In de nieuwe kennisbank vindt u interessante informatie, instructies en video-tutorials rondom e-mailmarketing en e-commerce.

De missie van Newsletter2Go: relevante e-mails, gelukkigere ontvangers

Vandaag biedt Newsletter2Go een professionele e-mailmarketing software aan die altijd verder ontwikkeld wordt. Gebruikers kunnen na zich gratis aan te hebben gemeld moeiteloos nieuwsbrieven ontwerpen, personalieren, verzenden en tracken. De nieuwsbrief software is op de behoeftes van e-commerce handelaren, ondernemingen, agency’s en verenigingen afgestemd. Zij kunnen met weinig moeite een overtuigende nieuwsbrief met goede prijs-kwaliteit verhouding aan hun klanten versturen.

gelukkige ontvangers

De software moet niet alleen up-to-date, maar ook altijd een stap vooruit zijn. Unieke en intelligente functies verlichten de e-mailmarketing aanzienlijk. Naast de gebruikersvriendelijkheid is ook de gegevensbescherming van Newsletter2Go goed in orde. Newsletter2Go handelt conform alle Europese reglementen omtrent gegevensbescherming. Gegevensoverdracht gaan via servers in Duitsland. Gebruikers kunnen dus vertrouwen op de veiligheid van gegevens.

Voor 2016 is het doel wederom groei. Nu met het specifieke doel dat via Newsletter2Go méer klanten relevante e-mails verzenden die ook graag door de ontvangers geopend en gelezen worden. Daarbij zullen we onze e-mailmarketing software verder optimaliseren en voorzien van spannende nieuwe functies. Hoe dit er precies uitziet, hoort u binnenkort.

Über den Autor

Maaike Reynaert
Maaike is online redacteur bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.