Een nieuwsbrief inschrijfformulier koppelen aan Facebook

Facebook nieuwsbrief inschrijfformulier

How-to: Een Facebook nieuwsbrief inschrijfformulier maken en integreren

Heeft u al een inschrijfformulier op uw website ingesloten, maar kunt u nog veel meer nieuwe lezers voor uw nieuwsbrief gebruiken? Een nieuwsbrief inschrijfformulier voor Facebook is een zeer goede manier om nieuwe abonnees te werven. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is Newsletter2Go te koppelen aan Facebook. Met de formulier generator die u in uw e-mailmarketing dashboard terugvindt, maakt u binnen een paar minuten de benodigde ontvangersgroep en het formulier. Hierna kunt u de code die we voor u creëren eenvoudig kopiëren en plakken, om zo nieuwsbriefinschrijvingen via Facebook te genereren.

Door het inschrijven voor de nieuwsbrief via Facebook mogelijk te maken, heeft u meer kans om inactieve Facebook fans te veranderen in klanten die van uw product of service gebruik maken. Een nieuwsbrief is namelijk een veel persoonlijkere en doelgerichte manier om potentiële klanten aan te spreken. U heeft de volledige aandacht en hoeft u geen weg te banen tussen updates van honderden vrienden en artikelen van pagina’s die de persoon geliked heeft. Een nieuwsbrief inschrijfformulier aan Facebook koppelen is dus altijd een goed idee!

In dit artikel laten u stap voor stap zien hoe u een nieuwsbrief inschrijfformulier aan Facebook toevoegt. De handleiding is zowel beschikbaar voor de oude als de nieuwe app.

Een nieuwsbrief inschrijfformulier aan uw Facebook koppelen (nieuwe app)

  • Stap 1. Genereer een DOI nieuwsbrief inschrijfformulier voor Facebook

De code voor het inschrijfformulier kunt u eenvoudig met onze formuliergenerator maken en vervolgens naar de gewenste locatie kopiëren. Of het nu om een website of een Facebookpagina gaat, het inschrijfformulier werkt voor beide toepassingen.

Om Newsletter2Go te koppelen aan Facebook meldt u zich eerst aan in de nieuwsbrief software.

In uw account vindt u vervolgens in het menu bovenin rechts de inschrijvingsformulieren tab. In het nieuwe aanzicht ziet u daarna alle inschrijfformulieren die al eerder gegenereerd zijn. Kies hier een bestaand formulier of maak met enkele stappen een nieuw formulier aan.

Wanneer u een nieuw formulier maakt, eindigt u in stap drie op een pagina waar u automatisch een Javascriptcode ziet voor het insluiten van uw inschrijfformulier. Als u nu het nieuwsbrief inschrijfformulier op Facebook wilt toevoegen, heeft u het JavaScript-fragment “websiteformulier” nodig.

Wilt u een bestaand formulier gebruiken, dan kunt op het bewerk tandwiel klikken. De code voor het inschrijfformulier wordt dan in stap drie weergeven.

Houd er rekening mee dat de landingspagina’s over https moeten beschikken, aangezien het Facebook iframe niet doorverwijst naar http pagina’s.

Kopieer de volledige JavaScriptcode om deze uw inschrijfformulier met Facebook te koppelen en plak deze vervolgens in uw Facebook tab, waarvan we de werking hieronder aan u gaan uitleggen.

  • Stap 2. Stel de tabbladapp voor het Facebook nieuwsbrief inschrijfformulier in

Om een nieuwsbrief inschrijfformulier aan een Facebook pagina toe te voegen heeft u geen speciale Newsletter2Go app voor Facebook nodig. U kunt het inschrijfformulier namelijk in een generieke tab in een iframe implementeren.

Let op: Omdat deze tabbladapp voor een iframe van een third-party software komt, is Newsletter2Go niet aansprakelijk voor eventuele schade.

Om e-mailadressen te verzamelen via Facebook moet u dus eerst een aparte tab voor het inschrijfformulier maken. Dit doet u door naar uw adminprofiel van uw Facebook bedrijfspagina te gaan. Om de tabbladapp voor pagina’s te weergeven moet u eerst zijn aangemeld met uw persoonlijke profiel. Daarna gaat u naar de Facebook-zoekbalk en zoekt u naar “Static HTML: iframe tabs”. U krijgt hier waarschijnlijk meerdere aanbieders. Alle zijn te gebruiken, maar in dit voorbeeld hebben we gekozen voor de versie van Woobox. Deze versie is gratis te gebruiken en toont een kleine reclamebalk in de tab, die alleen voor de admin en niet voor uw publiek zichtbaar is.

Klik nu op “Add static HTML to page” en selecteer de desbetreffende pagina waar u het nieuwsbief inschrijfformulier aan wilt toevoegen. De tabbladapp zal dan automatisch aan uw pagina worden toegevoegd.

Facebook inschrijfformulier koppelen

U kunt nu de nieuwsbrief tab maken en aanpassen. Klik hiervoor op “Edit tab” en kopieer de volledige Javascriptcode van het Facebook nieuwsbrief inschrijfformulier in het veld “index.html”. Klik op “Save & Publish” om alle wijzigingen op te slaan en te publiceren. Het tabblad voor uw nieuwsbrief wordt hiermee vrijgegeven.

Zodat uw fans uw nieuw aangemaakte Newsletter2Go Facebook koppeling ook kunnen vinden moet u de tab uiteraard een nieuwe naam geven. Dit kunt u doen in de pagina instellingen door op “Apps” te klikken. Daar vindt u op het tabblad Static HTML terug. Onder “Instellingen bewerken” kunt u een aangepaste naam voor de tab opgeven, bijvoorbeeld “Nieuwsbrief” of “Op de nieuwsbrief abonneren”, hoewel de laatste optie waarschijnlijk te lang is voor in het Facebook menu.

Zodra de Facebook nieuwsbrief koppeling is voltooid en kunnen uw fans zich eenvoudig via Facebook zich voor de nieuwsbrief aanmelden. Alle nieuwe e-mailadressen worden direct in de eerder aangemaakte groep in uw Newsletter2Go account toegevoegd.

Facebook inschrijfformulier toevoegen

Een nieuwsbrief inschrijfformulier aan uw Facebook koppelen (oude app)

  • Stap 1. Genereer een DOI nieuwsbrief inschrijfformulier voor uw Facebook pagina

De code voor het inschrijfformulier kunt u eenvoudig met onze formuliergenerator maken en vervolgens naar de gewenste locatie kopiëren. Of het nu om een website of een Facebookpagina gaat, het inschrijfformulier werkt voor beide toepassingen.

Om Newsletter2Go te koppelen aan Facebook moet u zich eerst inloggen via onze website. Eenmaal in de app ziet u vervolgens in het menu bovenin de inschrijvingsformulieren onder de tab instellingen. U ziet door op de tab te klikken alle inschrijfformulieren die u voorheen heeft gemaakt. Kies hier een bestaand formulier of maak met enkele stappen een nieuw formulier aan.

Wanneer u een nieuw formulier wilt maken, verschijnt na enkele stappen de HTML-code automatisch aan het einde van het proces.

Werkt u met een bestaand Facebook inschrijfformulier voor uw nieuwsbrief, dan scrolt u direct naar “Edit” en vervolgens naar beneden naar de bodem. Hier klikt u op “Update formulier”, zonder iets te veranderen. De code voor het inschrijfformulier wordt dan weergegeven.

Houd er rekening mee dat de landingspagina’s over https moeten beschikken, aangezien het Facebook iframe niet doorverwijst naar http pagina’s.

Kopieer de volledige code voor om het nieuwsbrief inschrijfformulier aan Facebook te koppelen en voeg deze zoals hierboven in stap twee beschreven in op uw Facebookpagina.

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.