Onze beste nieuwsbrief software updates van 2018!

Release Notes

In 2018 werden talrijke nieuwe functies, integraties en aanpassingen toegevoegd aan de nieuwsbrief software van Newsletter2Go. Vooral in het belangrijkste deel van onze software, de editor, konden onze klanten zich maand op maand verheugen op talrijke nuttige functies. Het is tijd voor een korte recap! Dit zijn de nieuwsbrief software highlights van 2018.

1. Nieuwe agentuur tool

In onze nieuwe agentuur tool beheer je als agentuur al je klanten handig in een centrale cockpit. Gekochte e-mailcredits kunnen over alle klantenaccounts worden verdeeld en je kunt in iedere account op elk moment inloggen. Met een paar klikken maak je nieuwe accounts voor klanten. Uiteraard verdien je automatisch met je affiliate link voor iedere gemaakte sale en is er een whitelabeling mogelijkheid voor alle klantaccounts beschikbaar.

2. Professionele foto’s zonder copyright

In de editor heb je de mogelijkheid om niet alleen je persoonlijke mediabibliotheek te openen, maar ook om de mooie, professionele foto’s van Unsplash te gebruiken. Hiervoor klik je op ‘Mediabibliotheek openen’ en dan Unsplash.

Vervolgens vind je meer dan een half miljoen foto’s van hoge kwaliteit die je zonder copyright mag gebruiken. Bespaar tijd en verras je lezer met hoge kwaliteit foto’s. Voor vrijwel ieder sleutelwoord zijn er foto’s beschikbaar (denk aan indrukwekkende stedenfoto’s, marketing materiaal en seizoensgebonden foto’s).

Release Notes Unsplash

3. Achtergrondafbeelding voor tekstbouwstenen

Tekstbouwstenen kunnen bij ons nu worden voorzien van achtergrondafbeeldingen. Deze functie is perfect wanneer je gepersonaliseerde inhoud zoals couponcodes of een persoonlijke aanhef wilt invoegen.

💡 Onze tip: Pas de grootte van de afbeelding vooraf aan aan de grootte van het tekstveld aan voor een optimale weergave.

4. Social media icons als bouwstenen

Met onze nieuwe social media iconen integreer je al je social media kanalen in de nieuwsbrief. Voeg de drag&drop bouwsteen toe en verander vervolgens aan de linkerzijde welke iconen je wel en niet wilt weergeven. Iconen zijn er voor bijvoorbeeld Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube. Om de elf mogelijke iconen perfect in de nieuwsbrief lay-out te integreren kun je kiezen tussen gekleurde of zwart-witte en vierkante of ronde symbolen.

Social media icons Newsletter2Go

5. Afzonderlijke HTML-bouwstenen voor de nieuwsbrief

Om je nog meer vrijheid te geven bij het maken van je nieuwsbrief, kun je individuele bouwstenen in je template programmeren met behulp van de HTML-bouwstenen. Met deze functies kun je niet alleen individuele bouwstenen naar wens formatteren, maar ook delen van je website of enquêtes in de nieuwsbrief invoegen.

Emoji nieuwsbrief

6. Meer emoties door emoji’s

In privé chats op WhatsApp of Facebook Messenger zijn ze niet meer weg te denken, dus waarom zou je ook niet in de nieuwsbrief kunnen gebruiken? Met de juiste emoji’s geef je je nieuwsbrief een speelse noot, kun je emoties beter overdragen of trek je de aandacht van de lezer. In het onderwerp kunnen emoji’s ook het verschil maken, hoewel dit voor iedere doelgroep en nieuwsbrief kan verschillen (hierbij is A/B-testen belangrijk).

De emoji’s kunnen zowel in de nieuwsbrief zelf als het onderwerp, de preheader, afzender- en antwoordnaam gebruikt worden. We zien ze het meest in het onderwerp en de nieuwsbrief inhoud terug.

7. Gedetailleerde preview met extra’s

De preview is een bijzonder handige functie bij het maken van nieuwsbrieven. Sinds eind september worden het onderwerp, de preheader en de afzender van de nieuwsbrief in de nieuwsbrief preview weergegeven. Je kunt dus nu zowel de nieuwsbrief preview bekijken als desktop, smartphone en tablet versie, maar ook de personalisatie controleren.

Hiermee zie je in één oogopslag alle belangrijke informatie, nog voordat je de uiteindelijke nieuwsbrief verzendt. Daarnaast hebben we de preview uitgebreid met een andere nuttige functie. Je kunt namelijk een voorbeeld van een daadwerkelijk bestaande ontvanger uit je adresboek aanvinken en de nieuwsbrief van die persoon bekijken. Dit is vooral nuttig als je werkt met gepersonaliseerde bouwstenen, zoals de kenmerken geslacht, leeftijd of individuele couponcodes. Deze gepersonaliseerde versies kun je ook als test versturen.

Release Notes oktober preview

8. Formulieren met responsive lay-out

Bij het inbedden van een websiteformulier of pop-up kun je nu ook een responsive lay-out gebruiken. Het display is geoptimaliseerd voor alle mobiele apparaten en past zich aan aan de grootte en vorm. Slechte leesbaarheid, omslachtig inzoomen of een onjuiste weergave op de smartphone of tablet behoren hiermee tot het verleden.

9. AVG-contract voor orderverwerking online afsluiten

De nieuwe AVG wet, die op 25 mei 2018 in werking is getreden, bracht veel veranderingen (en bij velen stress en paniek) met zich mee. Één verandering is de nieuwe orderverwerking, die betrekking heeft op alle personen en bedrijven die persoonsgegevens verwerken.

Gelukkig kun je bij Newsletter2Go het nieuwe contract voor de orderverwerking volgens artikel 28 van de EU-AVG eenvoudig online in je account afsluiten. Het contract hoeft dus niet langer meer met de hand ondertekend te worden. Download het nieuwe contract, lees de informatie en onderteken dan met behulp van ons online formulier het contract. Tot slot kun je het voltooide contract downloaden.

10. Nieuwe API-modus en ontwikkelaarsmodus

Dankzij onze nieuwe API-documentatie kunnen codefragmenten automatisch in 15 verschillende programmeertalen worden gegenereerd. Met de nieuwe ontwikkelaarsmodus kun je eenvoudig de benodigde ID’s van de afzonderlijke mailings, formulieren, etc. voor de API-calls in je Newsletter2Go account weergeven. Een ander voordeel van onze API is de mogelijkheid om als ontwikkelaar te werken aan de API-documentatie, omdat deze open source gebaseerd is.

11. Nieuwe plug-ins voor online shops

Met onze nieuwe plug-ins zet je de conversie tracking voor Modified, Oxid, Shopware en Prestashop nu in slechts twee stappen op. Om de nieuwe functie te gebruiken, hoef je alleen de huidige shop plug-in te downloaden en in je shop te activeren.

Belangrijk: Verwijder eerst oude plug-ins. De nieuwe plug-ins zijn te vinden in je Newsletter2Go account onder integraties.

Conclusie

2018 was een innovatief, druk jaar voor Newsletter2Go. We voegden veel nuttige nieuwe functies toe zoals de langverwachte social media icons, de uitgebreide Unsplash gallerij en het gebruik van emoji’s. Hiermee heb je als gebruiker nog meer flexibiliteit en mogelijkheden om een professionele nieuwsbrief op te stellen. Bovendien zijn de nieuwe API-documentatie, de agentuurtool en extra plug-ins een goede aanvulling op de al vele, bestaande functies.

We kijken met trots terug op het afgelopen jaar, maar zijn nog enthousiaster over de functies die we voor je in 2019 in petto hebben (waaronder één heel groot project). Stay tuned!

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.