Open source nieuwsbrief tools: de voor- en nadelen

Nieuwsbrief vergelijk open source

E-mailmarketing met open source nieuwsbrief tools

Naast een professionele nieuwsbrief software, heeft u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van open source nieuwsbrief tools om e-mailmarketing uit te voeren. Dit artikel bespreekt de voor- en nadelen van deze e-mailmarketing tools ten opzichte van een nieuwsbrief software zoals Newsletter2Go.

Open source nieuwsbrief tools

Er zijn verschillende open source e-mail marketing tools op de markt beschikbaar. Natuurlijk klinkt het verleidelijk om een open source nieuwsbrief systeem, zoals bijvoorbeeld Linux, te gebruiken. Een mailing wordt gemaakt en verzonden binnen een paar minuten – zonder grote kosten.

Maar vergeet de nadelen niet…

Het eerste nadeel is dat veel open source nieuwsbrief systemen eerst voor gebruik op uw eigen computer geïnstalleerd moeten worden. U kunt de nieuwsbrief hierdoor niet vanaf elke computer eenvoudig bewerken. Daarbij bieden open source nieuwsbrieven ook een veel kleiner aantal functies.

Spam kan daarnaast ook een groot probleem zijn. Uw mailings kunnen met open source nieuwsbrief systemen sneller door verschillende spamfilters worden onderschept. Dit moet u vermijden als u succesvol wilt zijn met uw e-mailmarketingstrategie.

Wanneer uw mailings in de spamfilter terechtkomen, laat dit niet alleen een negatieve indruk achter op de ontvangers – het kan ook een negatief effect op de gehele mailingcampagne hebben.

Bovendien kunt u in het ergste geval op een blacklist terechtkomen. Hierbij wordt uw IP-adres geblokkeerd en uw e-mails onmiddellijk onderschept, waardoor ze niet langer in de inbox van de ontvanger afgeleverd worden.

E-mailmarketing met Linux als bekend open source systeem

Linux is het bekendste en meest gebruikte open source besturingssysteem. Linux lijkt in veel opzichten op andere systemen, zoals Windows of iOS. Vaak is er een Linux variant van de programma’s, die ook op andere besturingssystemen worden gebruikt.

De code die gebruikt wordt om Linux te creëren is gratis en vrij toegankelijk voor het publiek.

Er zijn verschillende nieuwsbrief tools beschikbaar voor Linux, waardoor het voor Linux gebruikers mogelijk wordt gemaakt om professionele e-mailmarketing via het open source systeem uit te voeren.

Voordelen van een nieuwsbrief software zoals Newsletter2Go

Een professionele nieuwsbrief software hoeft niet per se duur te zijn en biedt tegelijkertijd vele voordelen. Als u voor deze optie kiest, heeft u alle functies tot uw beschikking die uw e-mailmarketing strategie nodig heeft. Nieuwsbrief software tools hebben ook het voordeel dat ze webgebaseerd zijn. U hoeft dus geen programma’s te installeren en heeft niet het nadeel dat uw besturingssysteem het programma niet ondersteunt.

1. Vermindering van handmatige inspanning

Met Newsletter2Go kunt u uw nieuwsbrieven met slechts enkele muisklikken in de heldere drag & drop editor in elkaar zetten. U kunt de templates gebruiken en deze naar wens aanpassen. Omdat u geen uitgebreide programmeerkennis nodig heeft, bespaart u veel tijd en handmatige inspanning. Dankzij het eenvoudige en moeiteloze ontwerp van de nieuwsbrief kunt u zich richten op het maken van aantrekkelijke inhoud.

2. Afleverpercentage van meer dan 99% dankzij whitelisting

Als u een e-mailmarketingtool gebruikt, worden uw mailings via whitelisting servers verzonden. Dit betekent dat uw nieuwsbrieven in eerste instantie niet op spam worden gecontroleerd, maar direct naar de mailbox van de ontvanger worden afgeleverd. Op deze manier kan een afleverpercentage van meer dan 99% worden bereikt.

3. Uitgebreide evaluatie- en rapportagemogelijkheden

Een professionele nieuwsbrief software biedt u de mogelijkheid om uw e-mail marketing campagne nauwkeurig te evalueren. Alle rapporten worden in real-time berekend en de belangrijkste statistieken zijn overzichtelijk voor u weergeven.

4. Krachtige integraties voor winkelsystemen

Professionele e-mailmarketing tools bieden vaak integratieoplossingen voor webwinkels. Deze kunnen met slechts enkele muisklikken worden ingesteld. Op deze manier kunnen uw ontvangers automatisch worden gesynchroniseerd en kunnen uw producten of inhoud eenvoudig worden opgenomen in de nieuwsbrief.

Conclusie

Wanneer u professioneel uw e-mailmarketing wilt uitvoeren, moet u zorgvuldig overwegen of u de voorkeur geeft aan een professionele nieuwsbrief software in plaats van een open source nieuwsbrief tool. Dit hoeft niet per se duur te zijn, maar heeft als voordeel dat uitgebreide functies tot uw beschikking staan en een afleverratio van meer dan 99% wordt gegarandeerd. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw mailings in de mailbox van de ontvanger terechtkomen. Bovendien bespaart u veel tijd en handmatige inspanning, omdat gebruiksklare templates gebruikt kunnen worden.

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.