5 tips om uw Outlook nieuwsbrieven te optimaliseren

Nieuwsbrief optimaliseren voor outlook

Microsoft Outlook is nog steeds een van de meest populaire e-mailclients voor het lezen en beheren van e-mails. Hoewel er steeds meer e-mails via de mobiele telefoon worden gelezen, heeft Outlook momenteel een marktaandeel van ongeveer 6%. Het probleem met Outlook nieuwsbrieven is echter dat de e-mails worden getoond met behulp van gepatenteerde Outlook technologieën. Hierdoor is het bijzonder lastig om, in vergelijking met andere e-mailclients, uw nieuwsbrief voor Outlook te optimaliseren.

Met de nieuwsbrief software van Newsletter2Go wordt dit probleem verholpen en kunt u eenvoudig professionele nieuwsbrieven en geavanceerde geautomatiseerde campagnes creëren. In dit blogartikel vindt u meer informatie over de speciale functies van Microsoft Outlook en waar u op moet letten bij het maken van een Outlook nieuwsbrief.

De bijzonderheden van Microsoft Outlook

Tot de komst van de 2003 versie van Outlook werd de Layout Engine Trident van Internet Explorer gebruikt voor het weergeven van e-mails. Sinds Outlook 2007 wordt de Microsoft Word Rendering Engine gebruikt. Dit is precies de verandering die voor problemen in de weergave zorgt. Waarom? Wanneer u een nieuwsbrief verstuurt en uw ontvanger over een oudere versie van Outlook beschikt, is het mogelijk dat uw e-mail anders of zelfs compleet foutief wordt weergegeven.

Bij het ontwerpen van een Outlook nieuwsbrief moet u er rekening mee houden dat achtergrondafbeeldingen niet herkend kunnen worden. Het is daarom belangrijk om in plaats van een afbeelding bijvoorbeeld een gekleurde achtergrond te gebruiken en uw gewenste foto’s op een andere manier in de nieuwsbrief te integreren.

Een ander probleem is dat veel CSS-specificaties niet door Outlook worden ondersteund. Voor het optimaliseren van Outlook nieuwsbrieven moeten daarom vaak verouderde HTML-attributen worden gebruikt. Specificaties zoals float, marge of opvulling zijn slechts van beperkt nut. Dit betekent onder andere dat frames niet correct weergegeven kunnen worden. Let er ook op dat alle lettertypen die niet beschikbaar zijn in het systeem niet kunnen worden gebruikt. Een overzicht van de lettertypen die kunnen worden gebruikt vindt u hier.

Het goede nieuws is dat er verschillende manieren zijn waarop u uw Outlook nieuwsbrief correct kunt inrichten om het ontwerp te optimaliseren:

Link naar webversie invoegen
Voeg de volledige link naar de Outlook nieuwsbrief webversie in. Wanneer de inhoud niet correct in de mailbox van de contactpersoon wordt weergegeven, heeft de lezer altijd de mogelijkheid om de volledige nieuwsbrief via de weblink te bekijken.

Tekstversie aanbieden
Om problemen zoals een foutieve beeldweergave te voorkomen, wordt een tekstversie van de nieuwsbrief aanbevolen. Dit is een versie zonder opmaak en afbeeldingen, die alleen de tekst bevat. Misschien niet zo mooi, maar wel functioneel aangezien de boodschap van de nieuwsbrief toch nog gelezen kan worden.

Responsive design gebruiken
Aangezien het gebruik van smartphones en tablets steeds meer toeneemt, worden e-mails ook vaker op mobiele apparaten gelezen. Een optimale presentatie op alle eindapparaten is daarom van bijzonder belang voor een succesvolle e-mailmarketingstrategie. Wanneer u een Outlook nieuwsbrief programmeert, vergeet dan niet een responsive design te gebruiken. Dit kan weergaveproblemen oplossen en zelfs voorkomen.

Alt-teksten aan afbeeldingen toevoegen
In veel gevallen worden afbeeldingen niet weergegeven omdat e-mailclients ze blokkeren. Wanneer een afbeelding om deze, of andere redenen zoals de internetverbinding of problemen met de browser, niet correct kan worden weergegeven is een alt-tekst een uitstekende back-up. Dit is een tekst die de gebruiker laat zien wat er eigenlijk had moeten worden weergegeven. Dit geeft de lezer in ieder geval een idee van de afbeelding.

Specificeer de breedte en een flexibele hoogte
Om ervoor te zorgen dat uw nieuwsbrief niet buiten het scherm doorloopt, kunt u een specifieke breedte en een flexibele hoogte opgeven. In de meeste gevallen wordt een breedte van 500 tot 600px aanbevolen, deze kan namelijk op smartphones gemakkelijk worden verkleind.

Hoe Newsletter2Go u helpt om uw Outlook nieuwsbrieven te optimaliseren

Voor Outlook nieuwsbrieven biedt Newsletter2Go kant-en-klare HTML-templates die geoptimaliseerd zijn voor een optimale weergave in verschillende Outlook versies. Gebruik onze gebruiksvriendelijke editor om de template te vullen met content en pas de opmaak naar wens aan.

U heeft geen speciale programmeervaardigheden nodig om professionele nieuwsbrieven te creëren. De visuele editor werkt via het drag & drop principe waarmee bouwstenen eenvoudig naar de template kunnen worden gesleept. Bij het verzenden van de Outlook nieuwsbrief wordt uw gemaakte nieuwsbrief automatisch omgezet in een geldig HTML-template.

Voordat u uw nieuwsbrief verstuurt, moet u controleren of de presentatie van uw nieuwsbrief correct is. Met de client test van Newsletter2Go kunt u voor de verzending controleren hoe uw nieuwsbrief in verschillende e-mailclients wordt weergegeven. Met deze test checkt u de nieuwsbrief en optimaliseert u de lay-out waar nodig nog voordat u op de verzendknop drukt.

De Newsletter2Go nieuwsbrief software biedt ook individuele premium templates. Elke nieuwsbrief template die u bij ons bestelt, is getest in meer dan 30 e-mailclients. Wij programmeren uw template zodanig dat deze ook in Outlook optimaal wordt weergegeven.

Samenvattend betekent dit…

Nieuwsbrieven met Outlook maken en versturen is in principe mogelijk, maar wordt niet aanbevolen. De ontwerpmogelijkheden zijn beperkt en de meeste van uw berichten komen in de spamfolder terecht. Met een professionele nieuwsbrief software kunt u er zeker van zijn dat uw nieuwsbrieven de inbox van de ontvanger daadwerkelijk bereiken en correct worden getoond.

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.