Gratis aanmelden Log in
Home » Newsletter2Go blog » Release notes januari: Ook in 2018 optimaliseren we onze software verder

Release notes januari: Ook in 2018 optimaliseren we onze software verder

20/02/2018

Release Notes

Nieuwe integraties en gegevensbescherming volgens de AVG

Ons team heeft tijdens de kerstdagen een welverdiende pauze genomen om de batterijen op te laden en in 2018 met een fris hoofd aan onze doelen voor het nieuwe jaar te beginnen. Ook in januari vierden we wederom enkele hoogtepunten.

Waar we zoal mee bezig zijn geweest?

Bij ons staat de nieuwe privacywet die per 25 mei 2018 intreed in focus. Naast het feit dat we ons zelf moeten voorbereiden op de veranderingen, wilden we ook voor zorgen dat onze klanten precies weten wat de AVG voor hen precies inhoud.

Om de overgang zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen, kunt u binnenkort een contract voor de afhandeling van bestellingen in elektronische vorm afsluiten.

Daarnaast lanceerden we ook enkele nieuwe shop integraties, waarmee u met twee klikken de conversietracking kunt activeren.

Tot slot verrasten we u met drie nieuwe Valentijnsdag templates die u gratis kunt gebruiken voor uw nieuwsbrief. Meer rondom Valentijn leest u in dit blogartikel.

Bestelverwerking volgens de AVG bij Newsletter2Go

De opkomende EU-basisverordening inzake gegevensbescherming, die op 25 mei 2018 in werking treedt, zal veel vernieuwingen met zich meebrengen. Één daarvan is de nieuwe orderverwerking, die betrekking heeft op alle personen en bedrijven die persoonsgegevens verwerken.

Om complicaties tijdens de overgang in mei te voorkomen, kunt u het nieuwe contract voor de verwerking van bestellingen volgens artikel 28 van de EU-AVG al bekijken. U vindt deze in uw Newsletter2Go account onder gegevensbescherming.

In tegenstelling tot de vroegere verwerking van de ordergegevens is het niet langer nodig om het contract met de hand te ondertekenen. U kunt het nieuwe orderverwerkingscontract als PDF-bestand downloaden, lezen en vervolgens via ons online formulier invullen en accepteren. Tot slot kunt u het afgesloten contract voor uw archief downloaden.

De AVG bevat veel wijzigingen die ook voor u van invloed kunnen zijn. Om u voor te bereiden op alle veranderingen die de AVG op het gebied van e-mailmarketing met zich meebrengt, hebben we een gratis AVG whitepaper voor u ontworpen.
Whitepaper AVG 25 mei 2018

Van nieuwsbrief tot aankoop: conversie tracking

Met onze nieuwe integraties kunt u de conversietracking voor Modified, Oxid, Shopware en Prestashop nu in slechts twee stappen opzetten.

Om de nieuwe functie te gebruiken, hoeft u alleen de huidige plugin van uw shop te downloaden en daarna in uw shop te activeren.

Let wel op: Vergeet niet om eerst de oude integratie te verwijderen. De nieuwe integratie vindt u in uw Newsletter2Go account onder Integraties.

Om ervoor te zorgen dat de installatie probleemloos verloopt, kunt u gebruik maken van onze stap-voor-stap instructies om verbinding met uw shop te maken.

Activeer tenslotte de conversietracking. Dit doet u in de laatste stap van de nieuwsbrief creatie onder het tabblad Verzenden, dan Traceringsopties, vervolgens Bewerken en dan Conversies aanklikken.

Momenteel werken we er intensief aan om de conversietracking ook voor andere integraties beschikbaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord