Release notes oktober: tekst over uw afbeeldingen en nieuwe rapporten

Release Notes

Meer gedetailleerde nieuwsbrief preview, nieuwe rapporten en veel meer…

In oktober werden wederom tal van nuttige nieuwe functies aan onze software toegevoegd. De preview van de nieuwsbrief is verder uitgebreid, een nieuw rapportontwerp zorgt voor meer duidelijkheid, formulieren kunnen worden gekopieerd en de ontwikkelaarsmodus biedt nieuwe mogelijkheden. We vertellen u alle details over deze en andere hoogtepunten in onze release notes oktober.

Nieuwsbrief preview met alle details

De nieuwsbrief preview is een bijzonder handige functie bij het maken van nieuwsbrieven. Sinds eind september worden het onderwerp, de preheader en de afzender van de nieuwsbrief in onze preview in de editor weergegeven. Dit is een aanvulling op de presentatie van de nieuwsbrief op desktop, smartphone en tablet.

Met deze nieuwe functie ziet u in één oogopslag alle belangrijke informatie van uw e-mailcampagne. Daarnaast hebben we de preview uitgebreid met een andere nuttige functie. U kunt een voorbeeld van een echte bestaande ontvanger uit uw adresboek bekijken en de nieuwsbrief van die persoon bekijken. Dit is vooral handig als u werkt met gepersonaliseerde bouwstenen (en zo direct het geslacht of individuele couponcodes in de preview kunt testen). Indien gewenst kunnen deze gepersonaliseerde versies als test worden opgestuurd.

Release Notes oktober preview

Verbeterde rapporten voor meer overzicht

Na het versturen van uw nieuwsbrief zijn de realtime rapporten erg belangrijk voor het meten van succes. Daarom hebben wij een nieuw ontwerp ontwikkeld, dat u in uw account als beta-versie kunt testen.

Het doel van het nieuwe ontwerp is om alle belangrijke sleutelfiguren zoals de openratio en het aantal kliks op een duidelijke en beschrijvende manier te presenteren. U kunt tijdens de testfase eenvoudig tussen het nieuwe en oude aanzicht schakelen (hoewel wij denken dat u de nieuwe versie erg fijn zult vinden).

Naast het ontwerp is er nog een andere innovatie in de rapporten: In het tabblad “kliks” wordt het aantal kliks nu opgesplitst naar de HTML-versie en de pure tekstversie van de e-mail.

👉 PS Om te bepalen of de nieuwe rapporten bevallen en of we nog verdere aspecten kunnen optimaliseren, horen we graag wat u ervan vindt. Stuur ons een mailtje met uw feedback!
Release Notes oktober rapporten

Achtergrondafbeeldingen voor tekstmodules in de nieuwsbrief

Een andere nieuwe functie is tevens beschikbaar in de editor. Tekstmodules kunnen nu worden voorzien van achtergrondafbeeldingen.

  1. Klik op de gewenste tekstmodule in uw nieuwsbrief.
  2. Selecteer een achtergrondafbeelding uit de balk aan de linkerkant.
  3. Let op: deze functie wordt niet ondersteund door Outlook. Gebruik daarom een achtergrondkleur als noodoplossing.
  4. Onze tip: Pas de grootte van de afbeelding vooraf aan de grootte van het tekstveld aan voor een optimale weergave.
Release Notes oktober achtergrondafbeelding

Formulieren met één klik kopiëren

Formulieren zijn essentieel voor het genereren van leads en e-mailadressen. Om uw werk te vergemakkelijken, kunt u formulieren kopiëren die sinds oktober zijn aangemaakt. Dit is vooral handig als u wilt bijhouden via welke bronnen (websites, social media, etc) nieuwe abonnees worden verzamelt. Kopiëren is ook handig als u verschillende aanmeldformulieren met kleine aanpassingen tegen elkaar wilt testen.

Volledig nieuwe ontwikkelaarsmodus

In onze release note in augustus vertelden we u al over onze nieuwe API-documentatie, die automatisch code snippets in 15 verschillende programmeertalen genereert.

Met de nieuwe ontwikkelaarsmodus kunt u eenvoudig de benodigde ID’s van de API-oproepen weergeven.

  1. Om de ontwikkelaarsmodus te activeren, gaat u in uw profiel naar het API-tabblad in uw accountinstellingen.
  2. Zet de schuifregelaar op “Actief”.

Een voordeel van de API van Newsletter2Go is de mogelijkheid om als ontwikkelaar te werken aan de API-documentatie, omdat dit open source gebaseerd is.

🔍 Nog één ding: Een kleine, zeer nuttige vernieuwing deze release is dat nieuwsbrieven nu ook op datum gesorteerd kunnen worden in het overzicht van alle mailings.

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.