SEO specialist inschakelen of liever zelf doen?

SEO specialist of zelf doen

Uw nieuwe website is net live en nu is het spannend of mensen uw website gaan vinden en hoeveel bezoekers er op een dag komen. Van belang is om vooral nieuw verkeer – mensen die nog geen producten of diensten bij u afnemen – naar uw website te krijgen. Op die manier kunt u uw bedrijf laten groeien. Natuurlijk kunt u een advertentie op Google of Facebook plaatsen of door middel van e-mailmarketing bezoekers naar uw website trekken. Maar heeft u ook al eens over SEO nagedacht?

Wat is Search Engine Optimization (SEO)?

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie zijn activiteiten die erop focussen om het organische zoekverkeer naar uw website te vergroten. Allereerst kiest u de zoekwoorden die voor uw doelgroep relevant zijn. Door uw website te optimaliseren (SEO), komt u met deze zoekwoorden hoger in Google te staan. Hierdoor vergroot u de kans dat mensen op uw link klikken in Google. En dit leidt uiteindelijk naar meer verkeer naar uw website!

Hoe begint u met SEO?

Wat is SEO?

Het makkelijkste is om zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een SEO specialist. Omdat SEO uit verschillende onderdelen bestaat zal niet echte specialist dezelfde kennis en kunde hebben. Het is daarom belangrijk om eerst te bekijken welke activiteiten de specialist uitvoert en welke het beste bij uw wensen aansluiten.

Binnen FLIX Marketing bieden wij het gehele spectrum van SEO aan; on-page SEO, linkbuilding en technische SEO. Bij on-page SEO focussen op de content op uw website. Deze kunnen we optimaliseren of uitbreiden.

Linkbuilding betekent dat er meer externe websites naar uw website zullen verwijzen, op een eerlijke manier. Technische SEO kan worden uitgevoerd als uw website in WordPress is gebouwd. Denk hierbij aan het verbeteren van de snelheid van de website en ervoor zorgen dat deze responsive is op mobiele apparaten.

Kortom, een SEO specialist verzorgt de allround SEO zodat u uw website op alle vlakken kunt verbeteren. Dit resulteert in meer online verkeer naar uw website.

SEO cursus

Wilt u liever zelf aan de slag? Dan is het volgen van een SEO cursus aan te raden. Tijdens een SEO cursus leert u in een dag of dagdeel de basis van SEO zodat u daarmee zelf aan de slag kunt. Het voordeel van een cursus is dat er ruimte is om vragen te stellen aan de trainer zodat u direct geholpen kunt worden als u vastloopt. De cursussen worden vaak in kleine groepen gehouden met veel ruimte voor persoonlijke aandacht en zijn praktijkgericht.

SEO zelf doen

Als u een beetje handig bent met uw website of deze misschien zelf gebouwd heeft, dan kunt u als u wilt SEO zelf doen. Het internet biedt hiervoor tal van gratis informatiebronnen om zelf de eerste stappen te zetten met SEO. Voorbeelden zijn onder andere het gratis SEO e-book van FLIX Marketing en blog artikelen. Maar ook YouTube staat boordevol filmpjes die u helpen om aan de slag te gaan met SEO.

Het belangrijkste is om te denken vanuit uw doelgroep. Als u zich hier goed in kunt verplaatsen en de juiste zoekwoorden selecteert, dan wordt het optimaliseren een spel om het zo goed mogelijk te doen.

Kortom, SEO is een waardevolle manier om ervoor te zorgen dat steeds meer mensen met uw bedrijf en uw producten en/of diensten kennismaken. U kunt er voor kiezen om de zoekmachine optimalisatie zelf te doen, een cursus te volgen of het uit te besteden aan een specialist. Dat SEO van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf is echter duidelijk!

Dit blog is geschreven door Lizzy Houben van FLIX Marketing.

Über den Autor

Partner

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.