Unicode symbolen in het nieuwsbrief onderwerp

Unicode Symbolen

Zo maakt u handig gebruik van Unicode symbolen in het nieuwsbrief onderwerp

We zien het steeds vaker terug: unicode symbolen in het nieuwsbrief onderwerp. Door de unicode symbolen valt de e-mail stukken beter op in de overvolle mailbox, wat de kans op een hogere openratio groter maakt. In deze blog duiken we in de wereld van unicode symbolen in e-mails.

Unicode vandaag de dag

De huidige Unicode versie dateert uit de zomer van 2012 en bevat meer dan 110.000 karakters. Kortom, de presentatie is beschikbaar op alle belangrijke besturingssystemen. Op het internet wordt met name de UTF-8-codering gebruikt, die oorspronkelijk werd gemaakt voor Unix systemen en compatibel is met ASCII. Met deze codering kan platte tekst ook worden verwerkt door software die UTF-8 niet aankan. Er zijn echter ook andere coderingen die vaak worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld UTF-16 voor Windows systemen. Bij het uitwisselen van gegevens tussen verschillende systemen, leidt dit af en toe nog tot een verkeerde weergave van de karakters.

Meer dan alleen letters en cijfers

Echter, beperkt de Unicode standaard zich niet alleen tot karakters. In de loop der jaren hebben tal van andere iconen hun weg naar de tekenset gevonden. Van smileys en harten tot schaakstukken en pijlen; het bereik strekt zich zelfs uit naar Peace- en Yin en Yang symbolen. Voor een groot deel zijn deze tekens afkomstig uit het door de typograaf Hermann Zapf ontwikkelde ITC Zapf Dingbats, hoewel tegenwoordig ook symbolen uit andere bronnen worden genomen. In aanvulling op Dingbats, bevat de Unicode standaard ook blokken die onder meer zijn voorzien voor frame elementen en geometrische vormen. U vindt er bijvoorbeeld sneeuwpoppen ☃, schedels ☠, paraplu’s ☂ en kopjes koffie ☕.

Dergelijke symbolen kunnen de communicatie op het internet luchtiger maken. Op het internet is het al lange tijd gebruikelijk om ASCII-tekens te gebruiken voor smileys. Er zijn ook andere gebieden waar het gebruik van Unicode tekens nuttig kan zijn. In de volgende paragrafen geven meer informatie over het gebruik van symbolen in de onderwerpregel van uw nieuwsbrief.

Unicode symbool in nieuwsbrief onderwerp

Unicode symbolen in de onderwerpregel: voor- en nadelen

Een nieuwsbrief met behulp van Unicode symbolen in de onderwerpregel interessanter maken, heeft een duidelijk voordeel. Dit is echter tegelijkertijd het grootste nadeel van deze methode. Door de vaak onvoldoende ondersteuning van de karakters, worden ze sporadisch gebruikt en is het voor veel nieuwsbrief ontvangers nieuw en onbekend om Unicode symbolen in nieuwsbrief onderwerpregels te zien.

Wie een nieuwsbrief verzendt, wil een zo breed mogelijk publiek bereiken. Dit publiek gebruikt verschillende apparaten, besturingssystemen en e-mail software. Een nieuwsbrief die optimaal op een Windows besturingssysteem met de nieuwste versie van Outlook wordt weergeven, kan er weer heel anders uitzien op een iPhone of de webinterface van een andere e-mailprovider. Sommige gebruikers hebben ook hun e-mailprogramma’s niet correct geconfigureerd of maken gebruik van een verouderde software, waardoor de Unicode symbolen in e-mails onvolledig of onjuist weergeven worden. Hoewel Unicode symbolen erg aantrekkelijk zijn, kunt u, wanneer u een correcte weergave wilt garanderen, het beste enkel gebruik maken van de berperkte US-ASCII tekens. Deze worden altijd correct weergeven in de nieuwsbrief onderwerpregel voor de ontvangers.

Of deze problemen echt relevant zijn voor de praktijk moet de afzender van een nieuwsbrief echter zelf beoordelen en is ook zeker afhankelijk van het publiek. Hoewel voor het lezen van e-mails zeer verschillende software wordt gebruikt, leest de meerderheid van de gebruikers e-mails in dezelfde e-mailclients. Veel jongere internetgebruikers vandaag de dag gebruiken bijvoorbeeld een webservice zoals GMail.

Wie is geabonneerd op meerdere nieuwsbrieven, extra e-mailmeldingen van sociale netwerken krijgt spam ontvangt en daarbuiten natuurlijk ook berichten van vrienden en collega’s ontvangt, vindt zelden de tijd om uitgebreid nieuwsbrief onderwerpregels te lezen. Met name de nieuwsbrieven worden in de mailbox vaak overgeslagen. Zinvol gebruikte Unicode symbolen kunnen de nieuwsbrief onderwerpregel laten opvallen en ervoor zorgen dat de ontvanger de nieuwsbrief er eenvoudiger tussenuit pikt.

Welke invloed hebben Unicode symbolen in e-mails op de openratio?

Betrouwbare cijfers over de vraag of het gebruik van Unicode symbolen in e-mails daadwerkelijk de openratio beïnvloeden zijn nauwelijks beschikbaar. Echter, marketing experts hebben in een studie vastgesteld dat de openratio met 56% verhoogd kan worden wanneer er Unicode symbolen in het onderwerp gebruikt worden. Het implementeren van ongewone karakters in de nieuwsbrief onderwerpregel, zoals vliegtuigen of paraplu’s, werken daarbij het beste, terwijl met het populaire en daardoor veelgebruikte harten symbool de openratio slechts met ongeveer 2% kan worden verhoogd.

Unicode symbolen in nieuwsbrief onderwerp

Belangrijke tips voor het optimaliseren van de nieuwsbrief onderwerpregel

Iedere nieuwsbrief afzender die overweegt om in de toekomst Unicode symbolen in het onderwerp te gebruiken, kan het beste eerst bekijken welke tekens er beschikbaar zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk tal van mogelijkheden. Afgezien van de fundamentele problemen die kunnen voortvloeien uit speciale tekens, zijn sommige van deze pictogrammen in de praktijk echter bijzonder problematisch. Dit moet u altijd in uw achterhoofd houden. U kunt daarom het beste voordat de nieuwsbrief wordt gestuurd, een testnieuwsbrief verzenden om de weergave te controleren.

Hoewel het gebruik van Unicode symbolen in het nieuwsbrief onderwerp een effect kan hebben, slijt deze trend ook snel. Waar het hartjes icoon voorheen zeer geliefd was, wordt deze tegenwoordig steeds minder gebruikt. Een goed gepositioneerd kopje koffie in het onderwerp kan de lezer nieuwsgierig maken, maar een overmaat aan symbolen wordt al snel als een marketingtruc gezien en kan daardoor zelfs een negatief effect op de openratio hebben. De Unicode symbolen in e-mails moeten met mate worden gebruikt en niet in elke nieuwsbrief aanwezig zijn. Hierdoor kan men tevens beter vergelijken of de symbolen daadwerkelijk een effect hebben.

Zo gebruikt u Unicode symbolen in de onderwerpregel in het algemeen:

  • Selecteer een Unicode symbool passend bij uw nieuwsbrief inhoud
  • Test de plaatsing van het betreffende symbool in de onderwerpregel en stuur een test e-mail om te controleren of de symbolen in de onderwerpregel correct weergeven worden
  • Ga spaarzaam met symbolen om, aangezien dit bij regelmatig gebruik irritatie bij de lezer kan opwekken

Conlusie: zo gebruikt u Unicode symbolen in het nieuwsbrief onderwerp

Hoewel Unicode symbolen problematisch kunnen zijn en ze strategisch en spaarzaam moeten worden ingezet, is het de moeite waard om te testen of de symbolen effect hebben op uw openratio. Probeer diverse Unicode symbolen en pas ze aan op de inhoud van de nieuwsbrief. Test van tevoren altijd met behulp van een testnieuwsbrief of de weergave correct is. U kunt met behulp van A/B-testen de Unicode symbolen in de onderwerpregel testen en bekijken of de aandacht van de ontvanger getrokken wordt.

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.