DIGITAL NOMAD MAGAZINE

Wie droomt er in deze regenachtige dagen niet van zon, zee en strand? Zit je ook liever op en knus terras in een zonovergoten zuidelijke stad dan dat je van ’s ochtends tot ’s avonds laat moet werken?

Voor ons allereerste online magazine, interviewde wij van e-mailmarketing software Newsletter2Go 15 digitale nomaden van over de hele wereld. Doordat ze allemaal zeer verschillende profielen hebben, krijg je een goed inzicht van hoe het is om een digital nomad te zijn. Ontdek de uitdagingen, de voordelen en lees de vele kleine anekdotes van het dagelijks leven. Daarnaast geven we je een heleboel tips en trucs om zelf een nomad te worden!

Wat je gaat lezen…

  • 15 interviews met digital nomads wereldwijd
  • Een kijkje in Boedapest, Las Palmas en Lissabon
  • Onmisbare apps
  • E-mailmarketing voor bloggers, coaches en e-commerce
  • Visums in Europa
  • De perfect gepakte rugzak
  • Boek review “Becoming a Digital Nomad”
  • Evenementenkalender 2019
  • De minder leuke kanten van het nomadenbestaan

REIZEN

Magazine Digital Nomad city report

Wat zijn digital nomads?

Digital nomads worden “digitaal” genoemd omdat ze vertrouwen op digitale technologieën om locatie-onafhankelijk te kunnen werken. Het enige wat ze nodig hebben om te werken is een goede wifi en hun eigen laptop. Velen zijn freelancers en ondernemers, maar anderen hebben full-time remote posities.

En “nomade” komt voort uit hun neiging om onderweg te leven. Nomadisch leven kan betekenen dat je de ene week in Chiang Mai bent en de volgende week in Mexico City.

Maar het kan ook betekenen dat je een thuisbasis hebt in Boedapest waar je elk jaar een paar maanden verblijft. En de rest van het jaar surf je op de golven van Portugal of vul je je online inkomen aan met seizoensgebonden werk op een Argentijnse ranch.

E-MAILMARKETING

E-mailmarketing voor coaches digital nomad magazine

Waarom een digital nomad magazine?

In dit tijdperk dromen velen ervan om zelf een digital nomad te worden en te werken op bestemmingen die je zelf kiest. Vaak lijkt de uitdaging groot en weten velen niet goed waar ze moeten beginnen. Is dit nomadenbestaan wel voor mij? Kan ik dit ook met mijn achtergrond? Hoeveel geld moet ik hiervoor sparen? En wat als ik een familie heb?

Wat ons digital nomad magazine speciaal maakt, is dat wij wereldwijd digitale nomaden hebben gezocht en ze gevraagd hebben naar hun ervaringen. We vroegen gezinnen met kinderen hoe het is om te reizen, evenals koppels en solo travellers. Het zijn mensen zoals jij en ik, die voor het avontuur kozen. Sommige schrijven boeken, anderen zijn fotograaf, graphic designer of coach. Sommige nomads reizen al jaren, anderen beginnen net aan hun avontuur. De nomads komen van overal ter wereld, uit andere soort omstandigheden, maar hebben één ding gemeen: ze werken waar ze willen en kunnen jouw precies vertellen hoe het echt is om een digital nomad in 2019 te zijn.

En wat digital nomads te maken hebben met Newsletter2Go?

Newsletter2Go is een e-mailmarketing software, oftewel een online tool die overal gebruikt kan worden. Vooral voor bloggers, coaches, webshop eigenaren en digital nomads met een website is het hebben van een e-maillijst een ontzettend goede tool om een following op te bouwen (en e-mailmarketing als sales funnel te gebruiken).

We weten dat veel digital nomads veel waarde hechten aan e-mailmarketing. We waren daarom benieuwd naar de reizende nomaden hun online publiek bereiken. Hoe zijn ze aan de slag gegaan? Hoe doen ze hun marketing? En hoe zorgen ze ervoor dat er voldoende binnenkomt om zichzelf on the road te voorzien.

Hieruit ontstond het idee voor een online magazine. Echter, een groot deel van de magazines die we tegenkwamen spraken vooral over exotische oorden zoals Bali of Vietnam. Terwijl er ook genoeg digital nomads in Europa wonen en reizen. Vandaar dat ons digital nomad magazine zich geheel op Europa richt!

INSPIRATIE

Work life balans digital nomad magazine

Hoe maakten we ons nomad magazine?

Eerst hebben we meer dan 90 verschillende mensen ondervraagd die ofwel het nomadenleven leiden of ernaar streven.

Vervolgens kwamen we in contact met digitale nomaden uit Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada en vroegen we hen het hemd van hun lijf.

Wat we ontdekten was een levendige, slimme digital nomad community die ons ontzettend inspireerde. Met deze informatie gingen we aan de slag!

We willen met dit digital nomad magazine iets terug te geven aan de digitale nomadengemeenschap, namelijk door content te leveren die waardevol is voor iedereen die de digitale nomadenlevensstijl leeft, of nastreeft.

Daarnaast hopen we met het magazine te inspireren. Ben je benieuwd of de digitale nomadenlevensstijl voor jou zou werken? In ons magazine vind je verhalen van nomads en lees je wat de leuke, en minder leuke kanten zijn. Ook krijg jes advies voor Europese topsteden en lees je artikelen over visums in Europa.

LIFESTYLE

Mick digital nomad magazine

Wie zijn de digital nomads van 2019?

De huidige digitale nomaden komen uit alle lagen van de bevolking. Het zijn gezinnen, alleenstaanden en koppels.

Veel van deze mensen hebben een passief inkomen en richten zich op het principe van de 4 uur durende werkweek. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet hard werken. Ze zijn movers en shakers. Onderweg. En dat het werkt!

Ze werken ontzettend hard in co-working spaces met snel internet en nemen vervolgens een paar dagen vrij voor een jungle safari. Ze hebben moeten leren om niet altijd te blijven werken en regelmatig hun rust te pakken. Als digital nomad moet je zelf het evenwicht tussen werk en privé zien te ontdekken.

Sommige nomads zijn constant in de weer, anderen geven de voorkeur aan langzaam reizen. Ze dompelen zich onder in een cultuur, leren de taal en verkennen de omgeving met als doel om zoveel mogelijk hoeken van de wereld te zien. Ze doen vrijwilligerswerk in weeshuizen, sturen hun kinderen naar lokale scholen of acteren in het gemeenschapstheater. Alles is mogelijk!

INTERVIEWS

Digital Nomad magazine interview

Hoe is de digitale nomadenlevensstijl in werkelijkheid?

Toen we 15 nomaden met verschillende achtergronden interviewden, leerden we dat er niet één manier is om een digitale nomade te zijn. Iedereen die we hebben geïnterviewd heeft echter één ding gemeen. Hun verhalen bewijzen dat de digitale nomadenlevensstijl meer is dan alleen maar op afstand werken en een vaste reiziger zijn. Het is een mindset, een fascinatie voor de wereld, een nooit eindigende nieuwsgierigheid.

Lees de 15 digitale nomaden interviews in ons magazine.

VISUMS

Visums in europa digital nomad magazine

Hoe begin ik als digitale nomade?

Droom je ervan om een digitale nomade te worden, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Deze gids is voor jou! Onze artikelen gaan in op de basisprincipes om aan de slag te kunnen. Denk aan visumoverwegingen om je te helpen bij het plannen van de juiste bestemmingen, maar ook apps om je productiviteit te verhogen. Een boekaanbeveling voor dieper duiken. Een lijst van 2019 evenementen voor het vinden van uw digitale nomadengemeenschap. En meer!

Bekijk de diverse artikelen in ons magazine.

EUROPESE STEDEN

Lissabon city report digital nomad magazine

Wat zijn de beste steden in Europa voor digitale nomaden?

Om dit uit te vinden voerden een online poll uit onder meer dan 90 huidige nomaden. We leerden dat de plaatsen die opvallen als digitale nomadenparadijzen in Europa Boedapest, Las Palmas en Lissabon zijn. Deze hotspots hebben het allemaal: betaalbare kosten van levensonderhoud, snelle wi-fi en levendige digitale nomadengemeenschappen.

Bekijk de city reports over deze drie steden in ons magazine.

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.