Home »  Functies » Ontvangers beheren » Automatisch nieuwsbrief afmeldmanagement

Automatisch nieuwsbrief afmeldmanagement

Profiteer van de voordelen van het automatisch afmeldmanagement van Newsletter2Go.

  • Gratis nieuwsbrief afmeldmanagement
  • Vooraf gedefinieerde afmeldlink
  • Zelf afmeldformulier voor uw website maken
  • Automatische nieuwsbrief afmeldingen (eenmaal uitgeschreven, ontvangt de persoon geen e-mails meer)
  • Geheel in overeenstemming met de wet
afmeldmanagement

Voeg automatisch een afmeldlink toe aan elke nieuwsbrief

Iedereen nieuwsbrief moet de mogelijkheid bevatten om het voor ontvangers eenvoudig en makkelijk te maken om zich voor de nieuwsbrief af te melden. Dit is in Nederland en veel andere landen wettelijk verplicht in e-mailmarketing. De reden hiervoor is dat voor de verzending van nieuwsbrieven u toestemming van de ontvanger nodig heeft. Deze toestemming moet de ontvanger op elk moment ook weer in kunnen trekken, via bijvoorbeeld een afmeldformulier. Daarom is het noodzakelijk om uw ontvangers de mogelijkheid te geven om zich voor de nieuwsbrief uit te schrijven. Dit doet u met het nieuwsbrief afmeldmanagement van Newsletter2Go geheel automatisch.

Het nieuwsbrief afmeldmanagement moet zo eenvoudig mogelijk gemaakt worden. U kunt daarom het beste het afmeldmanagement met één klik laten voltooien. Met de volledig geautomatiseerde afmeldmanagement van Newsletter2Go hoeft de ontvanger enkel op één link te klikken, welke vaak in het onderste, zogenaamde footerbeik, weergeven is. De kant-en-klare afmeldlink voert u in de nieuwsbrief eenvoudig toe en wordt automatisch door onze nieuwsbrief tool gegenereerd. Deze afmeldlink is aan het afzonderlijke adresboek gekoppeld. Wanneer de ontvanger op de afmeldlink klikt, wordt deze automatisch voor het desbetreffende adresboek uitgeschreven en zal de persoon in de toekomst geen e-mails meer ontvangen.

Let op: Graag ontwerpen we een aangepaste afmeldpagina in uw gewenste ontwerp. In dit individuele design kunt u het logo, de kleuren en optionele afmeldredenen zelf vastleggen. Op verzoek worden alle landingspagina’s die met de aan- en afmeldpagina samenhangen, verenigt en aan uw ontwerp aangepast.

U kunt de afmeldlink op de plaats naar keuze invoegen. De meest doorgaande plek is aan het einde van de nieuwsbrief, waar de link eenvoudig te vinden is. Door te klikken op de nieuwsbrief afmeldlink wordt de nieuwsbrief afmelding onmiddellijk geïmplementeerd. Hierdoor loopt u als bedrijf geen risico dat reeds afgemelde ontvangers per ongeluk toch opnieuw aangeschreven worden. Dit is belangrijk omdat na de afmelding van de verzonden nieuwsbrief er wettelijk geen daaropvolgende nieuwsbrieven meer verzonden mogen worden. Newsletter2Go maakt het afmeldmanagement met de automatische functie eenvoudig, u hoeft namelijk nooit meer een handmatige controle uit te voeren.

Op verzoek informatie kunt u met Newsletter2Go ook een afmeldformulier voor uw website laten maken. Deze kunt u precies zo zoals de afmeldlink op iedere plek op uw website implementeren, zodat de nieuwsbrief afmelding voor de ontvangers makkelijk wordt gemaakt.

De ontvanger wordt na de afmelding automatisch naar een andere pagina doorgestuurd. Newsletter2Go biedt als landingspagina een neutrale afmeldpagina. Hier hebben ontvangers de mogelijkheid om een reden voor de afmelding op te geven. Dit zorgt voor waardevolle feedback, waarmee u uw nieuwsbrieven kunt verbeteren. Optioneel kunt u met formuliergenerator ook een eigen landingspagina voor het nieuwsbrief afmeldmanagement ontwerpen. Na de afmelding is het belangrijk dat de ontvanger geen verdere stappen hoeft te ondernemen, omdat deze storend kunnen zijn. Op de afmeldpagina wordt de nieuwsbrief afmelding reeds bevestigd en is geen verdere actie noodzakelijk.

Wanneer u wilt dat ontvangers zich niet opnieuw aan kunnen melden voor de nieuwsbrief, raden wij een blacklist voor het desbetreffende e-mailadres of de domein aan. Nadat de gegevens op een blacklist vermeldt staan, worden er geen e-mails meer verzonden. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een klant in het verleden een klacht heeft ingediend over spam. Zo kunt er zeker van zijn dat deze persoon in de toekomst niet meer wordt gecontacteerd.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord