Home »  Functies » Ontvangers beheren » Blacklist

Blacklist nieuwsbrief ontvangers

Met de blacklist voor nieuwsbrief ontvangers staat u altijd aan de zekere kant wanneer het op nieuwsbrief afmeldingen aankomt.

  • Afgemelde adressen voorgoed blokkeren
  • Geen onafhankelijke heraanmelding mogelijk
  • Ontvangers- en domeinblacklist
  • Ontvangersimport direct uit de ontvangerblacklist
Blacklist_relaunch

Duurzame, betrouwbare afmelding met de nieuwsbrief ontvangers blacklist

Zodat u uw nieuwsbrieven geheel veilig en ongecompliceerd kunt verzenden, biedt Newsletter2Go een automatische afmeldmanagement. In sommige gevallen is deze uitschrijving voor de nieuwsbrief echter niet voldoende. Het kan in sommige gevallen daarom nuttig zijn om de herregistratie voor de nieuwsbrief te blokkeren. Ontvangers die niet langer wensen om de nieuwsbrief te ontvangen moeten hiervoor worden opgeslagen op een zogenaamde ontvangersblacklist. Deze blacklist zorgt ervoor dat afgemelde nieuwsbrief ontvangers de nieuwsbrief niet per ongeluk toch nog ontvangen. U kunt dit soort ontvangers bij Newsletter2Go eenvoudig op een blacklist, ook wel Robinson lijst genoemd, opslaan. Op verzoek worden nieuw geïmporteerde ontvangers direct vergeleken met het Oostenrijkse ECG-lijst. Dit is van toepassing wanneer u ook e-mails aan personen in Oostenrijk stuurt. De blacklist wordt dan automatisch gesynchroniseerd met de ECG-lijst, waardoor u zich altijd aan de in Oostenrijk geldende wettelijke eisen voor e-mailmarketing houdt.

Deze procedure is veiliger en betrouwbaarder dan om ontvangers slechts te verwijderen. Afgemelde, geblokkeerde adressen kunnen namelijk weer opnieuw worden geïmporteerd. Bij de ontvangerblacklist kunnen al geregistreerde adressen niet opnieuw worden ingevoerd. De geblokkeerde ontvangers worden geselecteerd en blijven daarna in de nieuwsbrief ontvangers blacklist staan.

Wanneer afgemelde adressen geblokkeerd zijn en vervolgens opnieuw worden ingevoerd, dan herinnert de e-mailmarketing software dit en kan de ontvanger niet op actief worden gezet. In tegenstelling tot de gebruikelijke procedure om afgemelde adressen te blokkeren, waarbij de actieve eenvoudig weer ongedaan kan worden gemaakt door een hernieuwde inschrijving van de ontvanger, is de status van een ontvangersvermelding op de blacklist permanent. De inactiviteit kan door de ontvanger zelf niet ongedaan worden gemaakt.

De nieuwsbrief ontvanger blacklist voor ontvangers werkt ook voor hele domeinen. Wanneer u deze nieuwsbrief functie gebruikt, kunnen adressen van de geregistreerde domeinen zich niet aanmelden voor uw nieuwsbrief en geen double opt-in e-mails ontvangen.

Op de ontvangerblacklist opgeslagen contacten kunnen zich ook niet automatisch aanmelden voor uw nieuwsbrief zelf. Zo kunt u het verzoek van ontvangers om zich aan te melden voor de nieuwsbrief volledig uitsluiten. Op deze manier beschermt u zich tegen onnodige waarschuwingen of klachten over spam.

Het is ook mogelijk de ontvanger direct naar een blacklist te importeren. Zelfs wanneer u met een Excel-bestand opnieuw uw nieuwsbriefcontacten importeert, blijven de registraties op de nieuwsbrief ontvangersblacklist intact. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u van een andere nieuwsbrief software naar Newsletter2Go om wilt schakelen en de uitgeschreven ontvangers over wilt nemen. Bij de nieuwe import blijven de desbetreffende adressen gemarkeerd als inactief en worden deze contactpersonen in geen geval gecontacteerd.

De nieuwsbrief ontvanger blacklist beschikt bij Newsletter2Go over de meeste strikte gegevensbescherming. Hierdoor wordt uitgesloten dat gegevens van ontvangers bekend worden gemaakt of worden doorgespeeld aan derden. Afgemelde ontvangers krijgen onder geen beding meer uw e-mails na de vermelding op de ontvangerblacklist of domeinblacklist.

Wat is een Robinson lijst?

Een Robinson lijst is een vorm van bescherming voor ontvangersgegevens. Hier kunnen mensen zelf die geen e-mailadvertenties willen ontvangen zich aanmelden. In Nederland is deze lijst minder bekend, maar in Duitsland zijn er verschillende algemene Robinson lijsten (DDV, I.D.I.) beschikbaar. Een vermelding op een van deze lijsten zorgt ervoor dat mensen over het algemeen van het commerciële contact op bepaalde media (per telefoon, e-mail of post) uitgesloten wordt. Met de nieuwsbrief tool van Newsletter2Go kunt u in uw account een eigen Robinson lijst aanmaken met contacten die uw nieuwsbrief in het vervolg niet meer willen ontvangen.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord