Home »  Functies »  Veilige e-mailmarketing » Gecertificeerde gegevensbescherming

Gecertificeerde gegevensbescherming

Alle voordelen van de gecertificeerde gegevensbescherming.

 • TÜV-certificatie: service met getest gegevensbeschermingsmanagement
 • Server standplaats in Duitsland
 • Werkt volgens het privacybeleid van BDSG
 • Volgens de wettelijke dataverwerking (ADV)
Gecertificeerde gegevensbescherming

Newsletter2Go TÜV-certificatie voor optimale bescherming van uw gegevens

Newsletter2Go richt zich naar de hoogste normen van veiligheid van gegevens in e-mailmarketing. We begrijpen dat de gegevens van de ontvanger met grote gevoeligheid moeten worden behandeld. Daarom hechten we er veel belang aan dat onze gegevensbescherming voldoet aan de strenge Duitse richtlijnen. Dit is waar de servers van Newsletter2Go staan. Hoe serieus we dit vraagstuk nemen, toont de certificering van TÜV Rheinland, de dienstverlener voor gecertificeerde gegevensbescherming.

Voor de Newsletter2Go TÜV-certificatie worden onder andere de volgende punten gecontroleerd:

 • Vertrouwelijkheid en integriteit van de verwerkte gegevens
 • Effectieve uitvoering van het privacybeleid
 • Effectieve bescherming van persoonsgegevens volgens de Duitse wet voor gegevensbescherming
 • Effectieve bescherming tegen extern toegankelijke technische systemen tegen ongeoorloofd gebruik

De uitvoering van de gecertificeerde gegevensbescherming wordt regelmatig gecontroleerd door TÜV Rheinland. Tot de test behoren zowel de regels van de TÜV Rheinland, als ook de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (het Duitse BDSG), de Telecommunicatiewet (TKG) en de Telemediawet (TMG).

In ons privacybeleid kan worden bekeken hoe Newsletter2Go persoonlijke gebruikersgegevens beschermt. U vindt er ook de contactgegevens van de toezichthouders. Contacteer ons wanneer u eventuele vragen heeft omtrent de gecertificeerde bescherming en beveiliging van gegevens.

Om het, misschien wat vervelende, maar belangrijke thema gegevensbescherming zo kort en duidelijk mogelijk te houden, kiest Newsletter2Go voor een legaal en gestandaardiseerd proces. We raden u daarom ook aan om na uw aanmelding bij Newsletter2Go een overeenkomst over met betrekking tot de gegevensverwerking te tekenen. Deze overeenkomst regelt de bekendmaking van persoonsgegevens. Onze standaard ADV helpt u overweg met §11 van de BDSG, die u tot de verplichting stelt om als opdrachtgever een overeenkomst te sluiten met de opdrachtnemer (Newsletter2Go) voor het overdragen van de persoonsgegevens van uw ontvangers aan ons.

De gecertificeerde gegevensbescherming met TÜV-certificatie biedt u een duidelijk voordeel. De wetgeving voorziet dat Newsletter2Go de technische en organisatorische maatregelen correct naleeft. De TÜV Rheinland leeft zelf als onafhankelijke derde partij ook deze maatregelen na. Daarom wordt de TÜV-certificatie beschouwd als voldoende bewijs om volledig op de nieuwsbrief software van Newsletter2Go te kunnen vertrouwen. U hoeft door deze TÜV-certificatie niet zelf eens per jaar persoonlijk naar het hoofdkantoor van Newsletter2Go te komen om te controleren of de gegevensbescherming nog steeds in overeenstemming is met de Duitse §11 BDSG wet.

Verdere maatregelen voor gegevensbescherming bij Newsletter2Go:

 • Server standplaats in Duitsland: Alle ontvanger- en klantgegevens worden opgeslagen en verwerkt op servers in Duitsland. Uitwisseling van gegevens in het buitenland vindt niet plaats. Alle verzendservers gebruiken toegewijde, exclusieve IP’s. Om gegevensverlies te voorkomen worden dagelijks back-ups gemaakt.
 • Het doorgeven of veranderen van gegevens is uitgesloten: De openbaarmaking, verkoop en ander gebruik van gegevens is absoluut uitgesloten. De gegevens van uw ontvangers en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en extra beschermd tegen ongeoorloofde toegang door derden. U heeft enkel toegang tot uw gegevens via uw Newsletter2Go account. Zo kunt u er zeker van zijn dat geen ongeautoriseerde partij toegang tot uw gegevens heeft.
 • Veilige gegevensoverdracht: De overdracht van gegevens bij Newsletter2Go is beveiligd met een 256-bit SSL-encryptie. Deze encryptie komt overeen met hetzelfde niveau van beveiliging als bij online bankieren. U kunt een actieve encryptie herkennen aan een groene adresbalk. Versleutelde datatransmissie vindt plaats in zowel de Newsletter2Go software als wanneer u gebruik maakt van onze software via de REST API.
 • Interne gegevensbescherming: Al onze medewerkers zijn verplicht om te voldoen aan de geheimhouding van gegevens volgens de Duitse §5 BDSG wet. Bovendien krijgen de medewerkers regelmatig training op het gebied van beveiliging van gegevens.
 • Privacyvoorkeuren zelf instellen: Om een eventueel probleem op te lossen kunt u gebruik maken van de Newsletter2Go support. Hiervoor moet u echter wel toestemming geven aan ons supportteam om zich in uw account in te kunnen loggen. U kunt deze instelling in uw account onder gegevensbescherming wijzigen.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord