Home » Functies » Nieuwsbrief tracking » Nieuwsbrief geotracking

Nieuwsbrief geotracking

Beschikbaar in het STANDARD pakket

Lokaliseer alle opens en kliks in uw nieuwsbrief in één oogopslag met de nieuwsbrief geotracking.

  • Bestemmingsbepaling van uw ontvangers
  • Dichtbevolkte gebieden selecteren
  • Gedetailleerdere informatie over uw klanten
functies geotracking

Ontdek de functie geolokalisatie in e-mailmarketing

Bij het verzenden van nieuwsbrieven is het belangrijk om zoveel mogelijk over uw ontvangers te weten te komen. Vaak zijn bij de aanmelding voor de nieuwsbrief alleen gegevens als de naam, het geslacht en het e-mailadres voorhanden. Naarmate u meer nieuwsbrieven verstuurt, komt u meer te weten over het gedrag en de interactie van de ontvanger. Wanneer u veel informatie over uw ontvanger verzameld heeft, kunt u veel doeltreffendere e-mails verzenden. De inhoud, afbeeldingen, kortingscodes en productaanbevelingen kunnen allen uniek worden afgestemd op de behoeftes van de ontvanger aan de hand van gepersonaliseerde bouwstenen.

Hoe meer e-mails u verzendt, hoe meer u te weten komt over de ontvanger. Een andere handige functie die hierbij helpt, is de geotracking functie van Newsletter2Go. Hiermee kunt u via een visuele clickmap na elke nieuwsbrief verzending precies zien waar de ontvangers uw e-mail hebben geopend. Dit gebeurt aan de hand van de nieuwsbrief geotracking. Deze functie is vanaf het STANDARD pakket beschikbaar.

Geolokalisatie in e-mailmarketing wil zeggen dat wanneer een ontvanger de nieuwsbrief opent, onze nieuwsbrief software kan zien waar dit gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld worden afgeleid van de ingebouwde GPS in een mobiel eindapparaat. Met de nieuwsbrief geotracking kunt u dan als afzender definiëren waar de meeste ontvangers wonen en in welke gebied zich bijvoorbeeld de meest omzetgevende doelgroep bevindt. Deze informatie kunt u vervolgens gebruiken om uw e-mailmarketing strategie te optimaliseren.

Een van deze strategieën zou bijvoorbeeld kunnen zijn om aan de hand van de nieuwsbrief geotracking resultaten ontvangerssegmenten te maken op basis van de locatie. U kunt dan in een follow-up e-mail uw ontvangers persoonlijk aanspreken en een lokaal aanbod presenteren. Dit is vooral voor bijvoorbeeld eenmanszaken of retailers met een plaatselijk aanbod een effectieve methode om klanten te winnen.

De geolokalisatie voor e-mailmarketing is een van de vele functies die u bij Newsletter2Go kunt gebruiken. De nieuwsbrief geotracking wordt na elke mailing gemeten en daarna in het rapportenbereik aan u gepresenteerd. Door de visuele kaart ziet u handig in één oogopslag waar de meeste van uw actieve ontvangers wonen.

Naast de Newsletter2Go geotracking functie kunt u ook met behulp van de realtime rapporten meer te weten komen over uw ontvangers.

In het LITE pakket ziet u alle belangrijke statistieken voor de gehele mailing. In het STANDARD en PRO pakket heeft u ook inzicht in statistieken voor afzonderlijke ontvangers. In de rapporten worden onder andere de open-, klik- en conversieratio na elke mailing voor u gepresenteerd. De trackingmogelijkheden bij Newsletter2Go zijn omvangrijk en zeer effectief voor het optimaliseren van uw nieuwsbrieven.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord