Home » Functies » Nieuwsbrieven verzenden » Gepersonaliseerde nieuwsbrieven verzenden

Gepersonaliseerde nieuwsbrieven verzenden

Verzend naar elke ontvanger een individuele, gepersonaliseerde e-mail.

  • Tekstpersonalisatie met placeholders
  • Complete nieuwsbrieven personaliseren
  • Directe overname van kenmerken uit uw database
  • Automatische nieuwsbrief personalisering bij de verzending
Nieuwsbrieven verzenden gepersonaliseerde verzending

Gepersonaliseerde nieuwsbrieven verzenden en ontvangers persoonlijk aanspreken

De grootste succesfactor in e-mailmarketing is de relevantie van de nieuwsbrief. Hoe kunt u echter voor elke individuele ontvanger een relevante, gepersonaliseerde nieuwsbrief verzenden? Tenslotte heeft elke ontvanger verschillende interesses, behoeften en voorkeuren. Bovendien, hangt de relevantie erg af van de huidige situatie van de ontvanger.

De oplossing ligt in de nieuwsbrief personalisatie. Bij het verzenden van gepersonaliseerde nieuwsbrieven, die voor elke ontvanger geïndividualiseerd zijn, verhoogd u met veelvoud het succes van de e-mail. Reden genoeg voor elke e-mailmarketeer om hier de nodige aandacht aan te geven.

De nieuwsbrief tool van Newsletter2Go helpt zeer effectief bij het personaliseren van nieuwsbrieven en maakt het eenvoudig om unieke, gepersonaliseerde e-mails samen te stellen. Met behulp van de omvangrijke personalisatie functies hoeft u in het verzenden van gepersonaliseerde nieuwsbrieven niet onnodig veel moeite te steken. U werkt met zogenaamde placeholders, een lege bouwsteen in bijvoorbeeld de aanhef of inhoud, die automatisch met de desbetreffende ontvangersgegevens wordt gevuld tijdens de verzending. Deze informatie wordt verkregen uit uw adresboek.

Stel bijvoorbeeld in dat de afzender bij zijn voornaam moet worden aangesproken in de aanhef, of laat de ontvanger passende afbeeldingen in de nieuwsbrief zien op basis van het geslacht. U hoeft hiervoor alleen de voorwaarde in te stellen, de informatie die op in de lege placeholder moet worden ingevuld wordt automatisch door ons systeem bepaald. U kunt alle ontvangerskenmerken die aanwezig zijn in uw adresboek gebruiken voor het verzenden van een gepersonaliseerde nieuwsbrief. Voor de daadwerkelijke verzending heeft u uiteraard de mogelijkheid om te controleren of de informatie correct wordt ingevuld. Dit kunt u zowel met behulp van de preview modus als de testnieuwsbrief nagaan.

Het verzenden van gepersonaliseerde nieuwsbrieven met Newsletter2Go zorgt voor een betere klantenbinding. Wanneer een ontvanger individueel wordt aangesproken is de kans veel groter dat de e-mail als relevant en persoonlijk wordt beschouwd, dan wanneer u een massamail aan “Beste ontvanger” verzendt. Doordat de personalisaties in e-mailmarketing zo eenvoudig in te stellen zijn, is het zonde om hier geen gebruik van te maken.

Wat voor gepersonaliseerde e-mails kunt u verzenden bij Newsletter2Go?

Bij Newsletter2Go personaliseert u zowel individuele tekst als complete bouwstenen in de nieuwsbrief.

Om een ​​tekst in de nieuwsbrief personaliseren, selecteert u de gewenste tekstlocatie. Klik vervolgens op “Invoegen placeholder” en geef vervolgens de gewenste waarden op of stel meerdere voorwaarden in voor een nog specifiekere personaliseringen in e-mailmarketing. Onder “Vaak gebruikte” placeholders kunt u gebruik maken van de standaard personalisaties, zoals bijvoorbeeld een formele of informele aanhef gebaseerd op geslacht. De personalisatie kan natuurlijk ook op vele andere functies worden toegepast, zoals het gebruik van de woonplaats van de ontvanger.

Om complete bouwstenen te personaliseren in e-mailmarketing beschikt Newsletter2Go ook over een handige functie. Deze maakt het mogelijk een aantal doelgroepen tegelijkertijd in één nieuwsbrief aan te spreken. U kunt de voorwaarden van de bouwstenen zo instellen dat de gepersonaliseerde bouwstenen alleen aan geselecteerde ontvangers worden getoond. Op deze manier kan informatie voor bijvoorbeeld dames en heren in diverse leeftijdsgroepen verstrekt worden. Stel voor de verschillende groepen een andere, passende afbeelding in of pas de schrijfwijze per doelgroep aan. U maakt één nieuwsbrief met alle verschillende personalisaties, Newsletter2Go verzendt automatisch de verschillende versies van de nieuwsbrief naar de bijbehorende ontvangers.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord