Home »  Functies » Ontvangers beheren » Double opt-in aanmeldformulier integreren

Double opt-in aanmeldformulier integreren

Genereer eenvoudig in enkele klikken nieuwe nieuwsbriefontvangers door een double opt-in aanmeldformulier te integreren.

  • Wettelijk double opt-in-proces
  • Nieuwsbrief aanmeldformulier aan uw smaak aan te passen
  • Te integreren als pop-up of website element
  • Leads- en adressenbestand opbouwen
  • Eenvoudig te creëren met de formuliergenerator
Newsletter2Go functies gratis aanmeldformulier

Wettelijke nieuwsbrief opt-in en opt-out voor webwinkels, websites en blogs

Bij Newsletter2Go kunt u individuele nieuwsbrief aanmeldformulieren integreren. Plaats het nieuwsbrief aanmeldformulier op een gewenste plek op uw website of laat deze als pop-up tevoorschijn komen. U kunt zonder enige programmeerkennis de velden voor het nieuwsbrief aanmeldformulier instellen en het design volledig zelfstandig vormgeven.

Iedere ontvanger die zich middels het opt-in en opt-out aanmeldformulier registreert krijgt automatisch een double opt-in e-mail, waarin een bevestigingslink staat. Om de nieuwsbrief aanmelding te bevestigen, moet eerst op deze link worden geklikt. Pas daarna wordt het contact automatisch aan uw Newsletter2Go adresboek toegevoegd en kunt u het contact bij de volgende mailing gebruiken.

Na het nieuwsbrief aanmeldformulier integreren op uw website, breidt u continu uw adresboek uit door nieuw gegenereerde leads. Dit gebeurt volledig betrouwbaar en volgens de wet door het double-opt-in-proces. Wanneer u naar mogelijkheden zoekt om uw e-mailmarketing tot een succesvol marketingkanaal te transformeren, is een nieuwsbrief inschrijfformulier toevoegen op uw website een absolute must.

Wat precies betekent opt- in en opt-out?

De term opt-in en opt-out wordt vaak in e-mailmarketing gebruikt en betekent dat een persoon expliciet toestemming of afkeuring geeft voor het ontvangen van e-mails of sms-berichten. Opt-in betekent dat de ontvanger groen licht geeft voor de ontvangst en opt-out betekent dat u geen reclame e-mails of smsjes meer naar het desbetreffende e-mailadres of telefoonnummer mag sturen.

Waarom een double opt-in aanmeldformulier integreren?

Om reclame e-mails te morgen verzenden heeft u Nederland uitdrukkelijke toestemming van de ontvanger nodig. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de ontvanger lastig wordt gevallen met ongewenste reclame en om spam van andere e-mails te onderscheiden. Het is zeer belangrijk voor bedrijven om zich aan deze regels te houden, omdat zelfs de verzending van een enkele ongewenste e-mails als een onredelijke ergernis kan worden beschouwd en zodoende kan resulteren in waarschuwingen en zware boetes.

Bij elke nieuwsbrief verzending moet u dus toestemming hebben van uw ontvangers. De opt-in en opt-out optie is een ideale manier om deze toestemming te verkrijgen. Wanneer de nieuwsbriefontvanger zijn of haar e-mailadres in het nieuwsbrief aanmeldformulier invult, geeft deze in principe al toestemming voor de verzending. Echter, is er ook de mogelijkheid dat het e-mailadres door derden is ingevoerd. Met het opt-in en opt-out proces weet u gegarandeerd dat de ontvanger zich daadwerkelijk wil aanmelden. Een double opt-in aanmeldformulier integreren is een eenvoudige manier om snel en betrouwbaar nieuwe lezers te werven.

Met het double opt-in-proces weet u daarnaast ook zeker dat uw nieuwsbrieven niet aan vreemden of niet-bestaande adressen wordt verstuurd. Hierdoor geniet u van een schone adreslijst met echte ontvangers, wat resulteert in een betere e-mailmarketing reputatie en meer interactie met uw nieuwsbrief. Bij Newsletter2Go wordt u voor bovengemiddelde interactie zelfs beloont, namelijk met onze credit payback service.

De wettelijke, veilige oplossing van een double-opt-in aanmeldformulier integreren wordt altijd aanbevolen in Nederland. U moet namelijk aan kunnen tonen dat u de e-mailadressen rechtsmatig heeft verkregen. Het double opt-in proces wordt hierbij als voldoende bewijs van de toestemming beschouwd. In de nieuwsbrief software van Newsletter2Go hebben wij het maken van een nieuwsbrief aanmeldformulier simpel en snel gehouden, zodat u zonder problemen op uw website een nieuwsbrief inschrijfformulier kunt toevoegen.

Andere functies voor individuele e-mailmarketing:

Introductievideo double opt-in aanmeldformulier

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord