Home »  Functies » Ontvangers beheren » Double opt-in aanmeldformulier integreren

Double opt-in aanmeldformulier

Veilig ontvangers verzamelen met een double opt-in aanmeldformulier.

1. Wettelijk double opt-in-proces
2. Nieuwsbrief aanmeldformulier naar eigen smaak aanpassen
3. Integreren als pop-up of website element
4. Leads- en adressenbestand opbouwen

Newsletter2Go functies gratis aanmeldformulier

Veilig ontvangers verzamelen met een double opt-in aanmeldformulier

Wat kun je met de Newsletter2Go double opt-in aanmeldformulieren?

  • Naar wens de nieuwsbrief lay-out aanpassen
  • Zoveel informatievelden toevoegen als je wilt
  • Instellen als nieuwsbrief pop-up

In het post-AVG tijdperk is het verzamelen van nieuwe contacten iets verwarrender geworden. Één ding is echter zeker: iedereen moet gebruik maken van een wettelijk verplicht double opt-in aanmeldformulier. Dit is de basis van waterdichte e-mailmarketing. Doordat de ontvanger het abonnement na de aanmelding nogmaals moet bevestigen, heb je altijd bewijs dat de ontvanger op een correcte manier is verzameld. De double opt-in aanmeldformulieren zijn eenvoudig met de formuliergenerator in elkaar gezet.

Wettelijke nieuwsbrief opt-in en opt-out generen

Een e-mailcampagne werkt alleen wanneer je ontvangers hebt waarnaar je je e-mails kunt verzenden. Het opbouwen van een adressenbestand begint met een aanmeldformulier. Een double opt-in formulier, om specifieker te zijn.

In Nederland is het verplicht om uitdrukkelijke toestemming te hebben van de ontvanger voordat je een commerciële e-mail stuurt. Deze wet bestaat om spam en ongewenste e-mails tegen te gaan.

Bij elke nieuwsbrief verzending moet je dus toestemming hebben van de ontvanger. De opt-in en opt-out optie is enige juiste manier om deze toestemming te verkrijgen. Wanneer de nieuwsbrief ontvanger zijn of haar e-mailadres in het nieuwsbrief aanmeldformulier invult, geeft deze in principe al toestemming voor de verzending. Dit is echter niet voldoende. Immers kan het e-mailadres ook door een derde partij zijn ingevoerd. Met het opt-in en opt-out proces weet je gegarandeerd dat de ontvanger zich daadwerkelijk aan wil melden.

DOI-ontvangersimport
💡 In onze whitepaper “Van 0-1000: Het definitieve stappenplan voor een killer e-maillijst” vind je meer tips voor het strategisch plaatsen van je double opt-in formulier.

Het DOI-aanmeldformulier in je Newsletter2Go account

In je Newsletter2Go dashboard vind je rechtsboven in het menu het kopje “Formulieren”. Dit is waar je al je formulieren maakt en beheert. De formuliergenerator bevat 2 stappen, namelijk:

  1. Basisinformatie (o.a. naam, gekoppeld adresboek, ondersteunende functies)
  2. Double opt-in aanmeldformulier ontwerpen en de code voor het insluiten (met of zonder pop-up functie) genereren

Simpele stappen, groot resultaat.

Wat betekenen de termen opt-in en opt-out?

De termen opt-in en opt-out zie je vaak in e-mailmarketing voorbij komen. Het betekent dat een persoon uitdrukkelijk toestemming of afkeuring geeft voor het ontvangen van e-mails of sms-berichten. Opt-in betekent dat de ontvanger groen licht geeft voor de ontvangst, terwijl opt-out betekent dat je geen reclame e-mails of sms’jes meer naar het desbetreffende e-mailadres of telefoonnummer mag sturen.

Waar plaats ik mijn double opt-in aanmeldformulier?

Strategisch en zo vaak mogelijk op diverse plekken op de website. Allereerst praten we over het aanmeldformulier voor je nieuwsbrief. De meest toegankelijke plekken om het nieuwsbrief aanmeldformulier te plaatsen, zijn:

  1. In de header
  2. In de footer
  3. In het menu aan de zijkant van de blog
  4. In blogartikelen zelf (tussendoor of onderaan)
  5. Op de over ons pagina

Wanneer je de pop-up functie gebruikt, kun je ook deze bijvoorbeeld 10 seconden nadat de bezoeker op je pagina is beland op laten komen.

Ben jij klaar om je e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen?

Maak een DOI-aanmeldformulier en begin nu met ontvangers te verzamelen!

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.