Home »  Functies » Ontvangers beheren » Automatisch bounce management

Nieuwsbrief bounce management

Gebruik de voordelen van het automatisch nieuwsbrief bounce management van Newsletter2Go.

  • Onderscheiding soft en hard bounces
  • Automatisch Newsletter2Go nieuwsbrief bounce management
  • Gebouncete adressen worden niet meer aangeschreven
  • Bounce rapporten per campagne (gedetailleerde evaluatie)
  • Export en melding van alle nieuwsbrief bounces
  • Hogere afleverratio
bouncemanagement

Newsletter2Go nieuwsbrief bounce management for lijstonderhoud en reputatie management

Een nieuwsbrief bounce gebeurt wanneer de e-mail niet kan worden afgeleverd of teruggekeerd wordt naar het afzendadres. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld wanneer een e-mailadres niet meer bestaat of de mailbox vol is. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen zogenaamde hard en soft bounces. Bij een hard bounce kan het desbetreffende e-mailadres permanent niet bereikt worden, bij een soft bounce is de levering tijdelijk niet mogelijk. Bij Newsletter2Go geniet u van automatisch bounce management.

Bounces kunnen bij de verzending over een conventionele e-mailserver al snel een probleem worden. Na iedere verzending stapelen in de mailbox van de afzender de meldingen over de bounceberichten zich op. Om deze constant te moeten controlen en handmatig uit het adressenbestand te verwijderen is een hels karwei. Daarnaast is het lastig om tussen soft bounces en hard bounces zelf een onderscheid te maken. Met het nieuwsbrief bounce management van Newsletter2Go verloopt dit gehele proces automatisch. Geen e-mailmeldingen en manueel werk, maar een automatisch systeem die de nieuwsbrief bounces in de achtergrond direct na verzending van een e-mailmarketing campagne direct verwerkt.

De nieuwsbrief tool van Newsletter2Go uw beheert bounces van de nieuwsbrief dus volledig geautomatiseerd. Alle rendementen worden geregistreerd, verzameld en toegevoegd aan uw adres. Uw mailbox is volledig vrij van nieuwsbrief bounce waarschuwingen. Hard bounces en soft bounces worden automatisch herkent en in de juiste categorie ingedeeld. Afhankelijk van het type e-mailadres, wordt de persoon direct (hard bounce) of na drie mislukte afleverpogingen (soft bounce) geblokkeerd. Uw adresboek wordt dan geactualiseerd en de ontvanger wordt gemarkeerd als inactief en zal niet per ongeluk opnieuw worden gecontacteerd.

In de nieuwsbrief rapporten ziet u een gedetailleerde evaluatie van de bounces. Hier ziet u precies de bounceratio per nieuwsbrief en kunt u alle afzonderlijke, betrokken e-mailadressen bekijken. Er wordt in de realtime rapporten ook een onderscheid gemaakt tussen de hard en soft bounces. U kunt dus altijd nauwkeurig nagaan waarom een ontvanger niet bereikt kon worden.

Om uw lijst bij te houden en schoon te maken, kunt u de bounces exporteren of verwijderen. Hiervoor filtert u in het overzicht eenvoudig de inactieve ontvangers. Wanneer u de ontvangers, die reeds als bounce geregistreerd waren, nogmaals importeert, blijven deze inactief. Dit voorkomt dat onbereikbare adressen verkeerd worden geschreven.

Een goed functionerend nieuwsbrief bounce management is onvervangbaar in e-mailmarketing. In het bijzonder voor het reputatie management van de nieuwsbrief is een correct nieuwsbrief bounce management van essentieel belang. De bounceratio heeft directe invloed op de reputatie van de afzender. Hoe hoger het percentage weigeringen, des te slechter is de reputatie. De reden hiervoor is dat een afzender met een hoge bounceratio door de e-mailprovider als potentiële spammer wordt gezien. Een hoge bounceratio verhoogt het vermoeden dat de e-mail eventueel een spam mailing zou kunnen zijn.

Een blijvend lage bounceratio daarentegen, zorgt voor een goede reputatie. Het nieuwsbrief bounce management van Newsletter2Go zorgt voor een betrouwbare, lage bounceratio. U geniet hierdoor altijd van een hoge afleverratio. Ontdek het automatische bounce management nu zelf in de editor!

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord