Home » Functies » Nieuwsbrief tracking » Nieuwsbrief clickmap

Nieuwsbrief clickmap

Beschikbaar in het STANDARD pakket

Met één blik een duidelijk overzicht van welke links er in de e-mail aangeklikt zijn.

  • Exacte nieuwsbrief analyse door de clickmap
  • Precies zien waar gebruikers geklikt hebben
  • De heatmap indiceert thema’s van interesse
  • Links worden automatisch getraceerd
Functies clickmap

Nieuwsbrieven analyseren met de clickmap

Een nieuwsbrief clickmap is een visuele weergave van alle links die in uw e-mail zijn aangeklikt en hoe vaak dit gebeurt is. U kunt met een clickmap analyseren welke links voor de ontvanger interessant waren. De nieuwsbrief clickmap wordt ook wel een heatmap genoemd. De clickmap helpt bij het analyseren van uw nieuwsbrief succes.

Een nieuwsbrief clickmap geeft met kleuren het aantal kliks aan, maar ook het aantal call-to-actions en welke links tot een conversie hebben geleidt. U ziet voor elke link een kleine pop-up waarin u precies ziet hoeveel keer de link is aangeklikt en wat voor percentage dit is. In uw dashboard ziet u vervolgens naast de nieuwsbrief clickmap ook direct hoeveel totale en unieke kliks iedere link heeft ontvangen. Boven de clickmap kunt u dan ook per dag en per tijdstip het aantal unieke kliks, de unieke klikratio, de click-to-open ratio, alle kliks en de kliks per klikker bekijken. In het rapportenbereik in uw Newsletter2Go dashboard vindt u naast informatie over de kliks, ook uitgebreide statistieken wat betreft de openratio, conversies, activiteiten en geotracking.

De nieuwsbrief analyse clickmap is een handige functie van onze nieuwsbrief software, waar u veel plezier van zult hebben. Door de duidelijk weergeven resultaten en de visuele weergave is het namelijk enorm handig om snel en effectief in te zien wat wel en niet in uw e-mail heeft gewerkt. U ziet wat voor soort links het meest aangeklikt worden, maar ook op welke positie links beter presteren. Worden uw links op bepaalde plaatsen in de nieuwsbrief meer aangeklikt? Is er een verband tussen het soort link of de call-to-action van de meest aangeklikte links? Is er een verschil tussen afbeeldingen, tekst en button links? Dit zijn allemaal vragen waar de nieuwsbrief analyse clickmap u antwoord op geeft.

De nieuwsbrief clickmap is voor iedere verzonden e-mail beschikbaar en helpt u om de inhoud van uw nieuwsbrief nog beter te kunnen analyseren. U kunt naast deze functie ook gebruik maken van andere effectieve functies, zoals het maken van een PDF-export van uw rapporten en het koppelen van Google Analytics en Econda voor een nog uitgebreidere tracking.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord