Home » Functies » Nieuwsbrief tracking » Nieuwsbrief clickmap

Nieuwsbrief clickmap

Beschikbaar vanaf het Standard pakket

Zie in één blik direct welke links er in de e-mail aangeklikt zijn.

  • Exacte nieuwsbrief analyse door de clickmap
  • Precies zien waar gebruikers geklikt hebben
  • De heatmap indiceert thema’s van interesse
  • Links worden automatisch getraceerd
Functies clickmap

Nieuwsbrieven analyseren met de clickmap

Een nieuwsbrief clickmap is een visuele weergave van alle links die in je e-mail zijn aangeklikt en hoe vaak dit gebeurt is. Je kunt met een clickmap analyseren welke links voor de ontvanger interessant waren. De nieuwsbrief clickmap wordt ook wel een heatmap genoemd. De clickmap helpt bij het analyseren van je nieuwsbrief succes.

Een nieuwsbrief clickmap geeft met kleuren het aantal kliks aan, maar ook het aantal call-to-actions en welke links tot een conversie hebben geleidt. Je ziet voor elke link een kleine pop-up waarin je precies ziet hoeveel keer de link is aangeklikt en wat voor percentage dit is.

In je dashboard zie je vervolgens naast de nieuwsbrief clickmap ook direct hoeveel totale en unieke kliks iedere link heeft ontvangen. Boven de clickmap kun je per dag en per tijdstip het aantal unieke kliks, de unieke klikratio, de click-to-open ratio, alle kliks en de kliks per klikker bekijken.

In het rapportenbereik in je Newsletter2Go dashboard vind je naast informatie over de kliks, ook uitgebreide statistieken wat betreft de openratio, conversies, activiteiten en geotracking.

De nieuwsbrief analyse clickmap is een handige functie in onze nieuwsbrief software, waar je veel plezier van zult hebben. Door de duidelijk weergeven resultaten en de visuele weergave is het namelijk enorm handig om snel en effectief in te zien wat wel en niet in je e-mail heeft gewerkt.

Je ziet wat voor soort links het meest aangeklikt worden, maar ook op welke positie links beter presteren. Worden je links op bepaalde plaatsen in de nieuwsbrief meer aangeklikt? Is er een verband tussen het soort link of de call-to-action van de meest aangeklikte links? Is er een verschil tussen afbeeldingen, tekst en button links?

Dit zijn allemaal vragen waar de nieuwsbrief analyse clickmap je antwoord op geeft.

De nieuwsbrief clickmap is voor iedere verzonden e-mail beschikbaar en helpt je om de inhoud van je nieuwsbrief nog beter te kunnen analyseren. Je kunt naast deze functie ook gebruik maken van andere effectieve functies, zoals het maken van een PDF-export van je rapporten en het koppelen van Google Analytics en Econda voor een nog uitgebreidere tracking.

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.