Home » Functies » Nieuwsbrieven maken » Nieuwsbrief CSS-inliner

Nieuwsbrief CSS-inliner

Met CSS-inliner tool zorgt u altijd voor een correcte weergave van uw nieuwsbrieven. Uw voordelen:

  • Correcte HTML-code voor uw nieuwsbrief
  • Omzetting van header-CSS naar inline CSS
  • Volautomatisch proces
Nieuwsbrieven maken CSS inliner

Nieuwsbrief CSS-inliner voor een correcte weergave

Wanneer u Newsletter2Go gebruikt, weet u dat u zonder programmeerkennis direct met onze nieuwsbrief tool aan de slag kan. Om u van perfect werkende e-mails te voorzien maakt de software gebruik van nieuwsbrief CSS inliner, wat voor een correcte weergave van uw HTML nieuwbrieven in de meeste e-mailinboxen zorgt. Het schrijven van de CSS is echter een lastig karwei, vandaar dat onze ingebouwde CSS inliner tool het werk voor u doet.

Ondanks dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de codering van uw nieuwsbrief, kan het toch handig van pas komen om te weten wat CSS doet. HTML-elementen kunnen op diverse manieren worden weergeven. Zo kan HTML als zogenaamd “block” of “inline” worden gecodeerd. Het verschil? Block elementen gebruiken de volledige breedte en hebben een nieuwe regel voor en na de code nodig, terwijl inline CSS slechts zoveel breedte als nodig is in beslag neemt en geen nieuwe regels nodig benut. Zo zijn er nog tal van verschillen.

Ondanks de vele opties en manieren hoe u uw nieuwsbrieven kunt coderen en formatteren, is in e-mailmarketing inline CSS de gebruikelijke wijze. E-mailprogramma’s maken gebruik van inline CSS, omdat sommige e-mailprogramma’s, zoals onder andere Gmail en Outlook, de “head” en “style” tags volledig uit de HTML-code verwijderen.

Wanneer u uw CSS als inline weergeeft, gaat er geen informatie verloren. Dit voorkomt een hoop problemen wanneer u bijvoorbeeld complexe, gepersonaliseerde nieuwsbrieven maakt.

Door de in onze nieuwsbrief software ingebouwde CSS inliner tool wordt uw HTML-code automatisch geconverteerd naar een code die e-mailprogramma’s zonder moeite kunnen lezen. De CSS inliner tool past regelmatig de code aan voor een correcte weergave, zonder daarbij de media queries voor responsive formattering aan te tasten. Deze worden namelijk naar het body gedeelte verplaatst. Dit is een van de handige nieuwsbrief functies waar u bij Newsletter2Go van profiteert.

Overigens, wist u dat u bij Newsletter2Go uw nieuwsbrief ook kan laten ontwerpen? In uw account kunt u deze service op elk moment bestellen. Hierbij heeft u de keuze uit alleen de programmering of zowel de programmering als het ontwerp. In het laatste geval maakt ons designteam in overleg met u een nieuwsbrief template die past bij de huisstijl van uw website. U kunt het ontwerp enkele keren aanpassen, waarna vervolgens de definitieve template in uw account wordt geimporteerd. Hierna kun uw nieuwe sjabloon naar hartelust aanpassen en zo vaak hergebruiken als u wenst.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord