Home » Functies » Whitelisting » Nieuwsbrieven verzenden met DKIM, Sender ID en SPF

Nieuwsbrieven verzenden met DKIM,
Sender ID en SPF

Voordelen van het ondertekenen van de nieuwsbrief verzendingen met DKIM, Sender ID en SPF:

  • Veilige verzending van nieuwsbrieven met ondertekening
  • Beheer van uw verzendreputatie
  • Nieuwsbrief authenticatie met SKIM, SPF en Sender ID
  • Verlaagde kans op spam
  • Effectieve verbetering en daardoor de beste afleverratio
DKIM Sender-ID en SPF-signering

Verzend veilig e-mailcampagnes met de beste afleverratio

Bij Newsletter2Go kunt u uw e-mails met een nieuwsbrief authenticatie voor SPF-, Sender ID of DKIM instellen, om zo de kans dat uw e-mails correct worden afgeleverd nog meer te verhogen en de beste aflevrratio te garanderen.

De Sender ID methode verloopt via een DNS-invoer in het domein van de klant, waarmee de e-mailserver van Newsletter2Go toestemming krijgt om het afzenderadres van he desbetreffende domein te gebruiken. De DKIM-functie verloopt op een gelijkaardige manier; hier wordt een DNS-invoer geplaatst in het desbetreffende domein.

Deze invoer bevat een sleutel, die deel uitmaakt van een speciaal ontworpen sleutelpaar, dat de uitgaande e-mails ondertekent en controleert.

Naast een CSA en Return Path certificaat biedt Newsletter2Go u ook de mogelijkheid om een eigen DKIM- en Sender ID-invoer op te geven voor het verzenden van uw nieuwsbrieven via de servers van Newsletter2Go. Zo is het voor het ontvangende domein duidelijk dat de e-mails afkomstig zijn van een geautoriseerd brondomein.

De nieuwsbrief authenticatie met DKIM, Sender ID en SPF in detail

DKIM

DKIM staat voor “DomainKeys Identified Mail” en werd gezamenlijk door Cisco en Yahoo ontwikkeld als identificatieprotocol voor e-mailafzenders. Nieuwsbrieven verzenden met DKIM is essentiaal, omdat de DKIM wordt gebruikt als authenticatiemethode voor onder andere Yahoo en Gmail. Bij nieuwsbrieven verzenden met DKIM moet in uw domein een DNS-invoer worden gemaakt. Deze invoer bevat een sleutel, welke deel uitmaakt van een speciaal gegenereerd sleutelpaar. Met deze sleutels worden de uitgaande e-mails ondertekend en geverifieerd. De digitale handtekening helpt het verminderen van ongevraagde e-mails, zoals spam of phishing. In ruil daarvoor wordt de verzender, die gebruik maakt van het ondertekeningsproces, beloond met een hogere afleverratio.

SPF

De afkorting SPF betekent “Sender Policy Framework”. Het proces is ontworpen om vervalsing en onrechtmatig gebruik van e-mailadressen te voorkomen. Wanneer de SPF-methode wordt gebruikt, moet een DNS-invoer in uw domein worden aangelegd. Hieruit blijkt dan welke computers gemachtigd zijn om e-mails met uw retouradres veilig e-mailcampagnes te verzenden. Met deze DNS-invoer heeft u de server van Newsletter2Go toestemming om het afzenderadres van het domein voor de nieuwsbrief verzending te gebruiken. Zodra de verzendserver door Newsletter2Go geregistreerd is bereikt u de beste afleverratio voor uw nieuwsbrief. SPF wordt ondersteund door een groot aantal internationale e-mailproviders zoals Gmail, Yahoo, web.de en GMX.

Sender ID

De Sender ID methode is gebaseerd op SPF en nog iets uitgebreider. In tegenstelling tot SPF wordt bij Sender ID ook het afzenderadres in de e-mailheader gecontroleerd, aangezien deze kan verschillen van het zichtbare afzenderadres. Een Sender ID authentificatie kan dus nog sterker uw afleverratio verbeteren.

Optionele DMARC authenticatie

DMARC is een methode die is gebaseerd op SPF en DKIM en wordt beschouwd als een nieuwere, meer betrouwbare oplossing. Dit authenticatie protocol wordt steeds belangrijker en kan voor een significante verbetering in de afleversnelheid zorgen. In tegenstelling tot de standaardprocedure wordt in dit geval de reactie van de ontvanger bij een mistlukte verificatie overgedragen. De DMARC methode wordt al gebruikt door Gmail, Microsoft en Yahoo. De DMARC authenticatie kan bij Newsletter2Go gebruikt worden in combinatie met een toegewijd IP-adres.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord