Ontvangersbeheer nieuwsbrief software

Het nieuwsbrief ontvangersbeheer verloopt met Newsletter2Go geheel vanzelf. Importeer uw ontvangerslijst in de editor vanuit een bestand of gebruik de praktische synchronisatie. Alle ontvangerskenmerken worden overgenomen en kunnen effectief worden gebruikt om doelgerichte groepen te segmenteren. Automatisch bounce- en afmeldmanagement zorgt ervoor dat uw ontvangerslijsten altijd actueel zijn en u alleen nieuwsbrieven naar actieve ontvangers stuurt. Het onderhoud nemen we voor u uit handen, zodat u zich kunt concentreren op het maken van sterke e-mailcampagnes.

Met het ontvangersbeheer van Newsletter2Go bent u er zeker van dat u geheel in overeenstemming met de wet met ontvangersgegevens omgaat. Ons double opt-in aanmeldformulier voldoet aan de wettelijke Europese eisen. In onze editor stelt u eenvoudig zo’n aanmeldformulier samen, welke u daarna embed op uw website, bijvoorbeeld als pop-up. Nieuwe aan- en afmeldingen worden automatisch door de nieuwsbrief software geactualiseerd. Door het gebruik van afzonderlijke adresboeken voor verschillende mailinglijsten heeft u altijd een helder overzicht en beheert u moeiteloos alle nieuwsbrief ontvangers.

Beschikbaar in het STANDARD pakket

In het LITE pakket heeft u één adresboek en een onbeperkt aantal statische en auto-opdate groepen, vanaf het STANDARD pakket heeft u tevens meerdere adresboeken en de automatische ontvangerssynchronisatie tot uw beschikking.

Compleet geautomatiseerd ontvangersbeheer

Ontvangerssynchronisatie via interface

Heeft u een groot aantal ontvangers te beheren in uw bestaande systeem? Koppel dan een van de plug-ins aan uw systeem en synchroniseer en actualiseer voortaan automatisch uw nieuwsbrief ontvangers. Onze software werkt feilloos samen met diverse plug-ins en integraties. Met name voor shopsystemen bieden wij een groot aantal integraties, zoals xt:Commerce, JTL Shop3, Magento, Shopware, plentymarkets en Shopify. De CMS-systemen betreffen onder andere WordPress en joomla. Naast de plug-ins en de handmatige import mogelijkheid, biedt onze nieuwsbrief software ook een krachtige REST API, waarmee u de import van ontvangers zelfstandig kunt beheren.

Nieuwsbrief software vanNewsletter2Go

Ontvangers uit een bestand importeren

Mocht u geen automatische integratie willen gebruiken, dan is het met onze software ook mogelijk om met enkele klikken nieuwsbrief ontvangers aan uw adresboek toe te voegen. Dit kunt u handmatig per afzonderlijke ontvanger doen, of bij meerdere ontvangers met behulp van een ontvangerslijst die u eenvoudig in de editor upload. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een Excel- of CSV-bestand.

Overname van ontvangerscriteria

Naast de standaard ontvangerscriteria, zoals de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de ontvanger, kunt u ook uw eigen criteria toevoegen. Deze criteria kan, net als de import van ontvangers, handmatig worden toegevoegd of automatisch vanuit uw bestaande systeem worden overgenomen. De ontvangerscriteria helpt u om doelgerichte ontvangersgroepen samen te stellen, bijvoorbeeld op basis van geslacht, leeftijd of locatie.

Bounce- en afmeldmanagement

Onze nieuwsbrief software biedt voldoende mogelijkheden om flexibel uw nieuwsbrief ontvangers te beheren. Is het e-mailadres van de nieuwsbrief ontvanger niet langer geldig, de inbox vol of heeft een ontvanger zich van uw nieuwsbrief afgemeld? Ons systeem zorgt er automatisch voor dat uw ontvangersbeheer vlekkeloos verloopt. Ongeldige e-mailadressen en afgemelde ontvangers worden direct op inactief gezet en zullen niet meer in uw ontvangerslijst voorkomen. Een lage bounceratio zorgt voor een betere reputatie en voor een permanent hogere afleverratio. Tenslotte heeft u ook de mogelijkheid om handmatig e-mailadressen te blokkeren.

Waterdichte nieuwsbrief aanmeldformulieren

Een uiterst veilig en betrouwbaar registratieproces

Onze servers staan in Duitsland, waardoor wij verplicht zijn ons aan de strenge Duitse wetten omtrent gegevensbescherming te houden. Hierdoor kunnen wij garanderen dat alle ontvangersgegevens met uiterste nauwkeurigheid behandelt worden en dat de verkoop of het doorspelen aan derden absoluut uit den boze is. Ons veilige ontvangersbeheer begint al bij de aanmeldformulieren, die voorzien zijn van een wettelijk verplicht double opt-in proces. Hierbij krijgt de ontvanger na registratie een bevestigingslink toegestuurd. Zonder activering van deze link kan de ontvanger niet aan uw adresboek worden toegevoegd.

Nieuwsbrief software verenigingen email desktop

Aanmeldformulieren zonder HTML-kennis

De oprichting van het inschrijfformulier werkt heel eenvoudig met behulp van een formulier generator. Voor het genereren van een aanmeldformulier is geen programmeerkennis nodig. U kunt zelf bepalen hoe uw formulier eruit moet zien. Beslis daarnaast ook welke informatie moet worden aangevraagd bij het abonnement op de nieuwsbrief.

Dagelijkse actualisering van de ontvangers

Dankzij het automatische ontvangersbeheer van onze nieuwsbrief software hoeft u zich niet meer druk te maken om het onderhoud van de ontvangers. Afmeldingen worden onmiddellijk geïmplementeerd en e-mails met hard bounces worden naar de inactieve lijst verplaatst. De taak ontvangers beheren nemen wij met deze effectieve, geautomatiseerde functies geheel in uit handen.

Groepsbeheer en segmentatie (statisch en auto-update)

Auto update en statische groepen

Nieuwsbrief ontvangers beheren doet u in onze nieuwsbrief software aan de hand van groepen. Deze groepen kunnen zowel statisch zijn als automatisch geactualiseerd worden. Bij de statische groepen heeft u zelfstandig de controle over de ontvangers in de groep, bij auto update groepen worden nieuwe ontvangers met overeenstemmende kenmerken automatisch aan de desbetreffende groep toegevoegd. Uiteraard heeft u altijd de mogelijkheid om een of meerdere ontvangers toe te voegen of te verwijderen. U segmenteert uw ontvangers in zoveel groepen als u wenst.

Ontvangersbeheer groepsbeheer

Accurate segmentatiefuncties

Ontvangersgroepen kunnen worden gevormd aan de hand van alle criteria die in de database voorhanden zijn, zowel de standaard ontvangerscriteria als de extra criteria die u zelf heeft aangemaakt. Door uw e-mails naar een ontvangersgroep met specifieke ontvangerscriteria te sturen, kunt u veel nauwkeuriger te werk gaan. Maak gepersonaliseerde content blokken, pas uw schrijfstijl aan of integreer verschillende soorten producten. Door de segmentatie functies bent u veel beter in staat om uw nieuwsbrief ontvangers van een relevante, op maat gemaakte nieuwsbrief te voorzien.

Unieke ontvangersbeoordelingen

Onze nieuwsbrief software biedt een unieke functie, namelijk ontvangersbeoordelingen. Iedere ontvanger wordt na ontvangst van de eerste e-mail geëvalueerd. Op een schaal van 1 tot 5 wordt de activiteit van de ontvanger beoordeeld en ingeschaald. U ziet precies welke e-mails een ontvanger heeft ontvangen en geopend, op welke links er is geklikt en of de ontvanger zich heeft afgemeld of is gebounced. Een ontvanger met 5 sterren is zeer actief, terwijl een ontvanger met 1 ster nauwelijks interactie met uw e-mailcampagnes vertoond. Met de beoordelingsfunctie kunt u ontvangers naar activiteit segmenteren en zo veel optimaler uw ontvangers beheren.

Afzonderlijke adresboeken voor
onafhankelijk ontvangersbeheer

Meerdere adresboeken in een account

Beheer binnen een Newsletter2Go account zoveel afzonderlijke adresboeken als u wilt. Ieder adresboek functioneert opzichzelfstaand en heeft zijn eigen ontvangersbeheer. Wanneer een ontvanger zich aan- of afmeldt, geldt dit enkel voor het desbetreffende adresboek. U kunt met de afzonderlijke adresboeken eenvoudig meerdere lijsten in een account beheren. Beheert u bijvoorbeeld meerdere shops in een account en meldt een ontvanger zich af voor de nieuwsbrief van één online shop, dan kan deze ontvanger nog wel nieuwsbrieven van een andere shop ontvangen (ervan uitgaande dat de ontvanger op beide nieuwsbrieven is geabonneerd).

Afzonderlijke adresboeken Newsletter2Go

Eigen blacklist voor elk adresboek

Optimaal uw nieuwsbrief ontvangers beheren doet u niet alleen met afzonderlijke adresboeken, maar ook met een blacklist. Deze kan voor ieder adresboek apart worden aangemaakt. Ontvangers op de blacklist worden niet meer gecontacteerd. Een blacklist is nuttig wanneer een ontvanger een (spam-)klacht indient en u er absoluut zeker van wilt zijn dat er geen e-mails meer naar het desbetreffende e-mailadres worden verstuurd. Een ontvanger kan zich niet zelfstandig weer aanmelden voor de nieuwsbrief.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord