Home »  Functies » Ontvangers beheren » Ontvangersbeoordeling

Effectief de ontvangersactiviteit beoordelen

Beoordel de ontvangersactiviteit in één blik en controleer de kwaliteit van nieuwsbrief ontvangers met de ontvangersbeoordeling functie.

  • Individueel de ontvangersactiviteit beoordelen
  • In één blik de activiteit getoond met een beoordeling van 0-5 sterren
  • Gemiddelde kwaliteit van de hele ontvangersgroep inzien als groepsbeoordeling
  • Ook te gebruiken als kenmerk bij de kwaliteit van de ontvangerssegmentatie
Ontvangersbeoordeling Newsletter2Go

De kwaliteit van uw ontvangers en ontvangersactiviteit beoordelen

De ontvangersbeoordeling is een unieke en exclusieve functie van Newsletter2Go. Hierbij wordt voor elke ontvanger aan de hand van zijn of haar ondernomen activiteit een individuele beoordeling gemaakt. Deze beoordeling ziet u terug in het ontvangersoverzicht en kunt u gebruik om nog doelgerichter e-mails te verzenden.

De ontvangersbeoordeling is afhankelijk van hoe vaak de ontvanger een e-mail heeft geopend en op links heeft geklikt. Hoe meer interactie de ontvanger met uw e-mail vertoond, hoe hoger deze beoordeeld wordt. De schaal bevat nul tot vijf sterren. Een ontvanger met een beoordeling van nul sterren is vrijwel geheel inactief en vertoond geen actie met uw nieuwsbrief. Een ontvanger met vijf sterren daarentegen is zeer geïnteresseerd in uw nieuwsbrief en open deze vaak. De ontvanger klikt tevens op veel links in de nieuwsbrief zelf. Aan de hand van deze handige functie worden individuele ontvangers en gehele ontvangersgroepen beoordeelt en kunt u de statistieken altijd bekijken.

Deze informatie kunt u dan weer gebruiken om de groepen nog doelgerichter aan te spreken. Inactieve ontvangers kunnen terug worden gewonnen met een kortingsvoucher, terwijl actieve ontvangers kunnen worden gevraagd om feedback. Dit is de groep die het vaakst uw e-mails opent, zij kunnen u daarom voorzien van nuttige informatie en feedback om de kwaliteit van uw nieuwsbrief te verbeteren.

De ontvangersbeoordeling weerspiegelt dus kwaliteit van de ontvanger. Ook uw ontvangersgroepen worden beoordeeld. Hierbij wordt de kwaliteit van de nieuwsbrief ontvangers beoordeeld en daarna een gemiddelde van de gehele groep berekend.

De ontvangersbeoordeling kan als ontvangerscriteria voor de gedetailleerde segmentatie van e-mails en rapporten gebruikt worden. Analyseer en beoordeel ontvangersgroepen om zo meer te weten te komen over het gedrag van uw ontvangers. Des te meer informatie u beschikt, des te beter kunt u passende nieuwsbrieven verzenden.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord