Home » Functies » Nieuwsbrieven maken » Responsive nieuwsbrief design

Responsive nieuwsbrief design

Optimale weergave van nieuwsbrieven op de meest belangrijke eindapparaten.

Geoptimaliseerde nieuwsbriefweergave op smartphones en tablets
Aangepaste lettergrootte
Automatische schaalvergroting van afbeeldingen
➜ Betere conversies en CTR

Responsive design relaunch

Responsive design nieuwsbrieven, een must-have

Zonder responsive nieuwsbrief design kun je het behalen van je e-mailmarketing doelen wel vergeten. Meer dan 50% van alle nieuwsbrieven wordt momenteel op mobiel geopend, en dit percentage neem jaarlijks toe. Worden je nieuwsbrieven niet correct weergeven, dan volgen er weinig kliks — laat staan conversies.

Gelukkig ben je bij ons aan het juiste adres. Alle — ja echt, alle — templates die je in onze nieuwsbrief tool terugvindt zijn volledig responsive. Dit betekent dat je tijdens het ontwerpen van de nieuwsbrief geen rekening hoeft te houden met hoe je lay-out er op verschillende beeldschermen uit zal zien. Ons team heeft de drag & drop editor zo ontworpen dat de bouwstenen zich automatisch aanpassen en reorganiseren, wanneer nodig.

De missie van responsive design in je nieuwsbrief

Het zou enorm tijdrovend zijn wanneer je voor zowel mobiel als desktop een verschillende nieuwsbrief moet maken. Veel handiger is om gebruik te maken van responsive design. Bij Newsletter2Go gebeurt dit geheel automatisch achter de schermen.

De missie van responsive design is om ervoor te zorgen dat je nieuwsbrief op alle beeldschermen en in iedere e-mailclient goed leesbaar weergeven wordt. Dit betekent dat in kleinere schermen, bouwstenen onder elkaar gerangschikt moeten worden. En dat afbeeldingen groter of kleiner weergeven moeten worden — afhankelijk van het apparaat waarop je ontvanger op dat moment je nieuwsbrief opent.

Voordelen responsive nieuwsbrieven

  • Groter lettertype voor betere leesbaarheid
  • Bredere buttons waarop eenvoudig geklikt kan worden
  • Aanpassing van de afbeeldingsformaten
  • Meervoudige kolommen worden 1 kolom
  • Betere weergave van links

Desktop en mobiele schermen in responsive design e-mails

Soms kom je erachter dat bepaalde bouwstenen niet hetzelfde overkomen in de mobiele nieuwsbrief versie als in de desktop versie. Of dat de nieuwsbrief op mobiel te lang is. Bij Newsletter2Go heb je de mogelijkheid om je mobiele nieuwsbrief afzonderlijk van de desktop versie te ontwerpen.

Hiervoor switch je in de editor tussen het desktop en het mobiele aanzicht. In de twee nieuwsbrief varianten kun je bijvoorbeeld afbeeldingen verkleinen of vergroten, evenals buttons beter zichtbaar maken. Wanneer je bepaalde bouwstenen niet wilt weergeven, verberg je deze eenvoudig in de mobiele versie. Met deze flexibiliteit kun je de 2 nieuwsbrieven optimaal ontwerpen en zo de best mogelijke resultaten boeken.

💡 Tip: Heb je geen vaardigheden of tijd om een nieuwsbrief template te bouwen, maar wil je wel graag een mooie, representatieve nieuwsbrief verzenden? Laat ons het werk doen!

Met een premium nieuwsbrief template worden je ideeën werkelijkheid. Ons team werkt samen met jou aan een template dat je voor al je toekomstige nieuwsbrieven kunt gebruiken. Nadat het ontwerp finaal is, wordt het sjabloon getest in diverse e-mailclients en vervolgens in je dashboard aan je persoonlijke templates toegevoegd. Bestel een premium template eenvoudig in je account.

Kant-en-klare responsive nieuwsbrieven

Shop nieuwsbrief editor template

Heb je geen inspiratie of weinig tijd om een nieuwsbrief te ontwerpen?

In onze collectie vind je kant-en-klare responsive nieuwsbrieven. Deze zijn prachtig ontworpen en door ons team getest in meer dan 30 e-mailclients.

Het enige wat jij nog hoeft te doen is de bouwstenen in te vullen met eigen afbeeldingen en tekst. Met de responsive nieuwsbrief templates verzend je binnen enkele minuten een representatieve e-mail die bij ontvangers een blijvende indruk achterlaten.

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.