Gratis aanmelden Log in
Nieuwsbrief tracking

De nieuwsbrief software Newsletter2Go biedt uitgebreide analyse- en trackingmogelijkheden. Optimaliseer uw nieuwsbrief continu en leer het gedrag van uw ontvangers steeds beter te begrijpen aan de hand van realtime rapporten en A/B-testing. In de heldere rapporten ziet u in één oogopslag hoe succesvol uw mailing is. Vergelijk de prestaties van individuele mailings aan de hand van onder andere de open-, klik- en conversieratio. Op verzoek kunnen individuele IP’s worden uitgesloten voor meer nauwkeurige nieuwsbrief tracking.

Voor een geavanceerde analyse bekijkt u bijvoorbeeld de visuele clickmaps, waar u precies ziet welke links het meest zijn aangeklikt in de nieuwsbrief. De geolocatie functie laat precies zien waar de ontvangers uw nieuwsbrief geopend hebben. Bijzonder effectief is ook de multivariate clusteranalyse. Deze functie toont het nieuwsbriefsucces van nieuwsbrieven verzonden naar verschillende ontvangersgroepen, zodat u precies ziet welke nieuwsbrief het meest relevant was.

Beschikbaar in het STANDARD pakket

In het LITE pakket heeft u toegang tot een rapport overzicht van de gehele mailing, vanaf het STANDARD pakket kunt u ook de statistieken voor invidivuele ontvangers inzien en heeft u uitgebreidere optimalisatiemogelijkheden tot uw beschikking.

Gedetailleerde realtime rapporten

Meting van nieuwsbrief statistieken

In uw nieuwsbrief rapportages vindt u alle belangrijke cijfers in één overzicht. De realtime rapportages zijn de basis voor een gedetailleerde analyse en optimalisatie. Het succes van uw campagne kunt u meten aan de hand van, onder andere, de open-, klik- en conversieratio. De nieuwsbrief rapportages laten ook zien welke apparaten en e-mailcliënten er gebruikt zijn om de mailing te openen. Met behulp van een drempelanalyse kunt u in verschillende periodes diverse nieuwsbrieven met elkaar vergelijken en in de toekomst uw nieuwe ontdekkingen gebruiken voor een nog doeltreffendere nieuwsbrief.

Functie open- en klikratio

Nieuwsbrief tracking van zelf gedefinieerde doelen

Nieuwsbrief tracking is voornamelijk een must voor e-commerce handelaars voor het bijhouden van conversies, maar kan voor ieder soort gebruiker handig van pas komen. Wanneer de nieuwsbrief tracking geïmplementeerd is, heeft u altijd realtime nieuwsbrief statistieken beschikbaar omtrent de prestaties van de nieuwsbrief. U kunt niet alleen de verkoop, maar ook zelf gedefinieerde doelen meten. Denk aan het aantal registraties en het aantal kliks naar specifieke webpagina’s.

Bounce rate en afmeldmanagement

Na het verzenden van elke nieuwsbrief verschijnen er in uw dashboard automatisch nieuwsbrief statistieken over de hoeveelheid verzonden nieuwsbrieven en het percentage ontvangers dat zich heeft afgemeld van de nieuwsbrief. De redenen van de bounce of afmelding kan ook bekeken worden. Bij een afmeldingen zorgt de software van Newsletter2Go er automatisch voor dat de ontvanger op een inactieve lijst komt te staan en in de toekomst geen nieuwsbrief meer ontvangt.

Export als pdf- of Excel-bestand

Heeft u de nieuwsbrief rapportage als pdf- of Excel-bestand nodig? Met slechts één klik heeft u de nieuwsbrief statistieken handig een verzendbaar document geëxporteerd. Dit maakt het eenvoudiger om de resultaten met collega’s, teamleden of uw klanten te delen.

Clickmaps & geolocatie

Inzichtelijke visuele clickmaps

Leer met de e-mailmarketing software van Newsletter2Go precies welke van uw content het beste presteert. Één van onze meest relevante nieuwsbrief tracking functies is de zogenaamde heatmap. Deze visuele clickmap toont grafisch precies op welke links in de nieuwsbrief het meest geklikt is. U ziet zowel de absolute getallen als de percentages. Voor een duidelijke analyse zijn de waardes direct per individuele link aangegeven.

Functies clickmap

Wereldwijde geolocatie

Met de geografische locatie tracking ziet u in één oogopslag op welke locaties de openingen en kliks hebben plaatsgevonden. Lokale prioriteiten en agglomeraties zijn hierdoor zeer eenvoudig te identificeren. Dankzij geolocatie ziet u precies waar zich regionale bijzonderheden voordoen en hoe bepaalde groepen op specifieke locaties zich gedragen. De geolocatie nieuwsbrief tracking functie is wereldwijd beschikbaar en wordt aan de hand van een interactieve kaart gepresenteerd.

Clusteranalyse van ontvangersgroepen

Zinvolle rapporten dankzij clustering

Newsletter2Go biedt gedifferentieerde nieuwsbrief rapportage zodat u grondig uw nieuwsbrieven kunt evalueren. Segmenteer de rapportage en vergelijk de prestaties van uw e-mails naar specifieke doelgroepen. Deze clustering maakt het mogelijk om de gehele rapporten zowel naar doelgroep als nieuwsbriefvariant te segmenteren. Ontdek hoe goed uw nieuwsbrief op de specifieke doelgroep was afgestemd en vergelijk de resultaten onderling in één oogopslag. U kunt niet alleen de doelgroepen, maar ook de tijdperiode kiezen.

Functies clusters

Nieuwsbrief tracking interface

Google Analytics-integratie

Met één klik kunt u de interface van Google Analytics koppelen. Met deze integratie kunt u onder andere het aantal bezoeken die u via het e-mailmarketing kanaal hebt verkregen meten. Hoewel onze realtime rapporten erg geavanceerd zijn, maakt u de nieuwsbrief tracking met de Google Analytics integratie compleet. De interface kan handig in uw dashboard worden geactiveerd onder uw profiel, dan e-mail instellingen en vervolgens tracking.

Functies Google Analytics

Speciale functie: eigen tracking domein

Voor de URL-tracking worden alle kliks ongemerkt over een neutrale website van Newsletter2Go geleidt. Indien gewenst kunt u echter ook gebruik maken van een eigen trackingdomein. De tracking links worden in dit geval gewhitelabelt en uw ontvangers zullen uw eigen domein te zien krijgen. U heeft volledige controle over de domeinnaam (bijvoorbeeld tracking.mijnonderneming.nl). Deze e-mailtracking domein werkt uiteraard net als de trackingdomein van Newsletter2Go.

Econda integratie

Dankzij de integratiefunctie met econda kunt u alle relevante e-mailmarketing informatie ook in uw econda dashboard bijhouden en bekijken. U leert zo precies wat de interesses van uw klanten zijn en welke nieuwsbrief content het beste bij welke doelgroep past. De integratie kan met slechts één klik worden gekoppeld. Onder uw profiel bij e-mail instellingen en vervolgens tracking kunt u de econda nieuwsbrief tracking activeren en hoeft u voortaan niet meer onhandig tussen twee dashboards te wisselen.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord