Mailing maken en versturen

Een mailing maken en versturen doet u met de krachtige en innovatieve software van Newsletter2Go.
In dit artikel leggen we u precies uit hoe u te werk gaat en geven we stap voor stap aan hoe u een voorbeeld mailing maakt en verstuurt.
Lees verder en ga daarna direct aan de slag. Met Newsletter2Go kunt u namelijk gratis mailings versturen.

Een relevante mailing maken

Een mailing maken en versturen is eenvoudig gedaan. Een relevante mailing versturen vergt echter een stuk meer werk. Bij het maken van de mailing moeten relevante onderwerpen worden gekozen die nauwkeurig op de interesses van de lezers aansluiten. Anders is de kans groot dat uw mailing ongeopend tussen de rest van de e-mails blijft liggen en steeds verder uit zicht verdwijnt. Echter, een relevante HTML mailing maken? Hoe gaat u precies te werk? Lees verder…

Nieuwsbrief maken automatische webversie

Het stappenplan: Een doeltreffende mailing maken

StapUitlegFunctie
1Importeer alle ontvangers in de nieuwsbrief software. Bij Newsletter2Go kunt u diverse adresboeken aanmaken, welke onafhankelijk van elkaar functioneren. Deze optie is vooral handig wanneer u voor diverse klanten of webshops mailings verstuurt.Afzonderlijke adresboeken
2Bedenk wat voor mailing u precies wilt verzenden. Promoot u de start van de uitverkoop of heeft u interessante informatie voor de lezer? Op basis van de soort nieuwsbrief die u wilt versturen kunt u doelgerichte ontvangersgroepen creëren. De kenmerken die u kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de locatie, leeftijd, het geslacht of de datum van de laatste aankoop gebruiken.Ontvangerskenmerken
3Na de segmentatie kan het maken van de mailing beginnen. Met de eenvoudige drag & drop editor van Newsletter2Go is dit zo gepiept. Kies uit een van de vijftig voorgedefinieerde HTML voorbeeld mailing templates en sleep vervolgens uw eigen content in de mailing. Voeg tekst en afbeeldingen toe. Speel met de opmaak. Maak uw mailing precies zoals u deze in gedachten heeft.Drag & drop editor, mediabibliotheek, responsive templates
4Wanneer de content op zijn plaats staat is het tijd voor de finishing touch. Een persoonlijke e-mail is van groot belang om de lezer voor u te winnen. Personaliseer de aanhef en spreek de ontvanger persoonlijk aan. Pas daarnaast ook contentblokken of afbeeldingen aan. Uw nieuwsbrief versturen doet u vervolgens in bulk naar de gehele ontvangersgroep.Personalisering, in bulk verzenden
5Nadat de gehele mailing gemaakt is, is het tijd voor de laatste stap. In het verzendoverzicht van uw Newsletter2Go App kunt u de laatste instellingen veranderen. Zo kunt u DKIM en SPF instellen, maar ook de links controleren en een spamtest uitvoeren. Tenslotte kunt u uw mailing verzenden of inplannen voor een later tijdstip.DKIM, SPF, links controleren, spamtest, mailing inplannen

Voorbeeld mailing maken en versturen

Nieuwsbrieven maken en verzenden doet u met de slimme en eenvoudige software van Newsletter2Go. In de onderstaande voorbeeld mailing screenshots ziet u de stappen uit de tabel hierboven gepresenteerd. Wanneer gaat u uw eerste digitale mailing versturen?

Naar gesegmenteerde groepen mailings versturen

Een relevante nieuwsbrief versturen doet u door gesegmenteerde groepen te gebruiken. Maar wat is eigenlijk het doel van ontvangersgroepen? Waarom zijn ze zo belangrijk en naar wat voor soorten ontvangersgroepen kunt u uw gesegmenteerde mailing versturen?

Doelgerichte mailings versturen is belangrijk, omdat het nauwkeuriger de interesses van de lezer in acht neemt. Verkoopt u bijvoorbeeld schoenen? Dan zal de nieuwsbrief voor vrouwen tot 30 jaar er heel anders uitzien dan de mailing voor vrouwen vanaf 55 jaar. U kunt diverse afbeeldingen gebruiken en de schrijfwijze aanpassen, maar ook de productaanbevelingen veranderen.

Heeft u winkels in diverse locaties? Dan kunt u wanneer u een digitale mailing wilt versturen ook denken aan personaliseringen gebaseerd op de locatie van de ontvanger. Hierbij creëert u één concept met personaliseringen die vervolgens in bulk naar de gehele ontvangersgroep kan worden verstuurd. Zo wordt een mailing versturen stukken tijdbesparender en eenvoudiger.

Bij een mailing maken en versturen is het dus belangrijk om op de ontvangerskenmerken te letten.

U kunt ook denken aan de volgende personalisaties wanneer bij een digitale mailing versturen:

  • Locatie
  • Geslacht
  • Leeftijdscategorie
  • Datum laatste aankoop
  • Aankoopfrequentie
  • Bestelhistorie
  • Laatste logindatum
  • Producten in winkelwagen

Gratis HTML nieuwsbrief template

Tips voor succesvolle mailings

Het gebruiken van een krachtige nieuwsbrief tool zoals Newsletter2Go heeft zeer veel voordelen en helpt u aanzienlijk bij een mailing voorbeeld maken. U gebruikt de software eenvoudig in uw browser, wat betekent dat u vanaf elke computer ter wereld gratis mailings kunt versturen. De tool is volledig functioneel met alle besturingssystemen. Kortom; zonder problemen een HTML mailing maken.

Met de gebruiksvriendelijke nieuwsbrief editor en de handige drag & drop editor kunt u binnen no-time een HTML mailing maken. U kunt hiervoor uw eigen ontwerp gebruiken of een bestaande HTML template uit onze bibliotheek voor uw digitale mailing gebruiken. In Newsletter2Go vindt u een groot aantal responsive voorbeeld mailings die zich automatisch aan mobiele apparaten en tablets aanpassen.

Dankzij het effectieve ontvangersbeheer zijn uw nieuwsbrief contacten altijd up-to-date. Ontvangers kunnen worden gesegmenteerd op basis van kenmerken als geslacht, leeftijd, woonplaats en koopgedrag. Zo kunt u altijd unieke, doelgerichte mailings versturen.

Een andere nieuwsbrief tip voor succesvolle mailings is de openratio. Deze staat centraal, omdat het aangeeft hoeveel ontvangers uw e-mail hebben geopend. Door gebruik te maken van een double opt-in methode voor het aanmelden, weet u altijd zeker dat u alleen aan echt geïnteresseerde klanten mailings verstuurt. Uw voorbeeld mailing voor nieuwe klanten komt alleen in de inbox van potentiële kopers terecht en u voorkomt dat er misbruik gemaakt wordt van het aanmeldformulier. Een kleinere ontvangerslijst scheelt tevens in de kosten. Zo wordt mailings versturen nog gunstiger.

Uw mailing versturen verloopt betrouwbaar via een speciale nieuwsbrief distributie server. Hiermee komen uw verstuurde nieuwsbrieven veilig in de inbox van de ontvangers aan. Met onze certificaties worden spamfilters omzeilt. Na de mailing versturing ontvangt u automatisch een rapport met alle belangrijke statistieken. Hierin worden de prestaties van bijvoorbeeld uw voorbeeld mailing voor nieuwe klanten in realtime weergeven.

Het beste van allemaal? Met Newsletter2Go is een mailing maken en mailing versturen een fluitje van een cent. Per maand krijgt u van ons 1000 e-mails cadeau. Een mailing voorbeeld maken is kosteloos, er zijn geen maandelijkse of set-up kosten aan onze software voor het versturen van mailings verbonden.

Graag uw eigen gratis mailing versturen? De eerste 1000 mailings doen we u elke maand cadeau!

Ik accepteer de algemene voorwaarden.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord