Newsletter software voor prachtige e-mailcampagnes

Ben je op zoek naar een nieuwe newsletter software? Waar begin je, vraag je je misschien af. Met zoveel verschillende newsletter software aanbieders is het lastig om een e-mail tool te vinden die bij jouw wensen past. Gelukkig kan het kiezen van een goede newsletter tool ook makkelijk zijn.

In dit artikel begeleiden we je bij het kiezen van een newsletter software. We geven je tips voor het kiezen van de juiste tool, vertellen je waar je op moet letten en wat de belangrijkste functies zijn.

HTML email newsletter template

Waarom een nieuwsbrief software gebruiken?

E-mails kun je in principe met ieder programma sturen. Open je Gmail of Outlook inbox, maak een nieuwe e-mail aan en stuur deze vervolgens naar zoveel ontvangers als je wilt.

Prima voor privé berichten, maar wanneer je een bedrijf bent en professionele nieuwsbrieven wilt versturen kun je dit echter beter met behulp van een newsletter software doen. Waarom?

1. De nieuwe AVG-privacywet

Met een newsletter software software upload je ontvangers in een gezamelijk adresboek en stuur je ze gelijktijdig een e-mail, maar ze zullen nooit van elkaar te weten komen dat ze allemaal de nieuwsbrief hebben ontvangen (in reguliere e-mailprogramma’s kun je alleen met BCC werken). Daarnaast wordt je nieuwsbrief veilig verzonden en bestaat er geen kans dat er tijdens het verzenden vertrouwelijke informatie wordt gelekt.

2. Het slim tracken van resultaten

Serieuze e-mailmarketeers willen graag weten wat voor effect de nieuwsbrieven hebben. Waarom zou je anders tijd en moeite in de e-mail stoppen? Ben je niet benieuwd naar hoeveel mensen de e-mail hebben gelezen en of ze ergens geklikt hebben? Met een normaal e-mailprogramma kun je dit niet controleren, met een newsletter tool gelukkig wel.

Dit zijn slechts twee van de vele voordelen om een newsletter software tool te gebruiken.

E-mailclient vs. newsletter software

E-mailclientWebmailNewsletter software (download)Newsletter software (SaaS)
Geen installatie nodigXX
Gratis software
HTML-editorXX
GegevensbeschermingXX
RapportenXX
Locatie-onafhankelijkXX

Hoe vind ik de juiste newsletter software?

Gratis html templates

Bij het vinden van de juiste newsletter software moet je er eerst achter zien te komen wat precies het doel is en welke functies je nodig hebt. Vraag jezelf:

  • Waarvoor wil ik de newsletter software gaan gebruiken?
  • Wie moeten er met het programma gaan werken?
  • Welke ontvangersinformatie verzamel ik en hoe wil ik die informatie gebruiken?
  • Wat voor inhoud moet er in de nieuwsbrief komen (bv. alleen informatie of ook producten?)
  • Wil ik eenmalige of ook automatische nieuwsbrieven verzenden?
  • Wat voor budget heb ik beschikbaar?

De antwoorden op deze vragen schetsen een beter beeld van de functies die je nodig hebt. Iedere newsletter software die je momenteel op de markt vindt beschikt over een editor, maar onderling verschillen de functies in de editor enorm. Bij sommigen kun je afbeeldingen bewerken, bij anderen zijn deze mogelijkheden beperkt. Ook de mogelijkheden met betrekking tot marketing automation zijn verschillend (hint: onze software beschikt over een marketing automation center).

Belangrijke newsletter software functies

De eisen verschillen per persoon, maar wanneer je onderzoek doet naar een goede newsletter tool zijn er enkele functies die onmisbaar zijn. Zorg dat je nieuwe e-mailmarketing maatje in ieder geval over de volgende functies beschikt:

FunctieVoldoet Newsletter2Go?
Simpel bedienbare drag&drop editor
Betrouwbare gegevensbehandeling conform de AVG-wet
Kant-en-klare templates die responsive zijn (dus voor mobiel geschikt)
Slim ontvangersbeheer met segmentatiemogelijkheden
Personalisatie in de nieuwsbrief
Double opt-in aanmeldformulieren
Gedetailleerde rapporten om je succes te analyseren
Support voor je vragen

Newsletter software functies detail videos

Handige drag&drop editor

Met onze flexibele nieuwsbrief editor nemen we je bij de hand en tonen we in 5 stappen hoe je een nieuwe e-mailcampagne ontwerpt en verzendt. Van de basisinformatie zoals de afzendergegevens tot de daadwerkelijke verzending.

Kant-en-klare responsive templates

Wanneer je de Newsletter2Go newsletter software gebruikt beschik je over meer dan 50 gratis HTML nieuwsbrief templates. Pas ze flexibel aan — Voeg afbeeldingen, tekst, personaliseringen en producten toe en stuur een indrukwekkende, professionele nieuwsbrief.

Personalisatie in de nieuwsbrief

Gepersonaliseerde nieuwsbrieven zijn met een nieuwsbrief tool handig op te zetten. Sterker nog, het bedenken van wat je precies wilt personaliseren in de e-mail is de grootste taak, de e-mail personalisatie zelf is binnen enkele minuten ingesteld.

DOI-aanmeldformulier

In het post-AVG tijdperk is het verzamelen van nieuwe contacten iets verwarrender geworden. Één ding is echter zeker: iedereen moet gebruik maken van een wettelijk verplicht double opt-in aanmeldformulier. De double opt-in aanmeldformulieren zijn bij Newsletter2Go eenvoudig met de formuliergenerator in elkaar gezet.

Met 1 klik producten integreren

Heb je een e-commerce en wil je graag de reguliere verkoop stimuleren door een nieuwsbrief met productaanbevelingen naar klanten te verzenden? Gebruik onze unieke 1-klik-productovername functie.

Credits verdienen met je nieuwsbrieven?

Persfoto credit payback

Het lijkt bijna te goed om waar te zijn, maar het kan echt: credits verdienen met het sturen van je gratis nieuwsbrieven. Hoe? Heb je al gehoord van onze unieke service, de credit payback functie?

Credit payback is ons cadeau aan jou. Als beloning voor de moeite die je steekt in het maken van een aantrekkelijke nieuwsbrief. Voor mailings die extra goed presteren, oftewel bovengemiddeld, geven we je credits terug. Bij de prestaties kijken we naar de open- en klikratio vergeleken met de ratio’s uit dezelfde branche.

Met zoveel voordelen blijft er nog maar één vraag over, namelijk: wanneer stuur jij je eerste gratis nieuwsbrief?

Wat kost een newsletter software?

De kosten voor het versturen van e-mails met een professionele newsletter software zijn afhankelijk van wat je persoonlijk nodig hebt voor je e-mailcampagnes. Bij Newsletter2Go verstuur je in ieder geval je eerste 1000 e-mails op onze kosten, iedere maand weer. Het Standard pakket met professionele functies zoals spamtests en geautomatiseerde e-mails is vanafeen luttele 20 euro beschikbaar.

In vergelijking met andere marketingkanalen is de verzending van de nieuwsbrief zeer goedkoop. Het versturen van een e-mail kost je tussen de 0,0006 en 0,01 cent. Ondanks de lage prijs van de nieuwsbrief kun je eenvoudig in bulk persoonlijke, één-op-één nieuwsbrieven versturen. E-mailmarketing is eenvoudig, snel en je betaald er nooit teveel voor.

Met Newsletter2Go heb je de keuze tussen drie pakketten. Gebruik Lite wanneer je net met e-mailcampagnes aan de slag gaat, Standard als je ervaring met campagnes hebt en je van meer uitgebreide functies gebruik wilt maken en Pro als je een e-mail expert bent en van functies als eigen IP-adressen en client testing gebruik wilt maken.

Ben jij klaar om je e-mailmarketing serieus te nemen?

Maak een account en stuur je eerste nieuwsbrief!

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.