Gratis aanmelden Log in
Home »  Functies » Ontvangers beheren » DOI-ontvangersimport

DOI-ontvangersimport

Beschikbaar in het STANDARD pakket

De voordelen van de double opt-in ontvangersimport in detail.

  • Automatische double opt-in e-mail bij de import van nieuwe nieuwsbrief abonnees
  • Ontvangers geactiveerd ná het aanklikken van de bevestigingslink
  • Door de double opt-in geheel volgens de wet
DOI-ontvangersimport

Met de double opt-in ontvangersimport betrouwbaar nieuwe ontvangers importeren

Om nieuwsbrieven te mogen verzenden heeft u in Nederland uitdrukkelijke toestemming van de ontvanger nodig. Zelfs met bestaande contacten kunt u er vaak niet geheel zeker van zijn waar het e-mailadres is ingediend en of de toestemming voor het nieuwsbrief ontvangstbewijs daadwerkelijk is afgegeven. Daarom bieden we u de veilige en eenvoudige DOI-ontvangersimport functie. Met de double opt-in import kunt u tijdens het importeren van nieuwe nieuwsbrief lezers automatisch een wettelijke double opt-in naar de ontvangers sturen. Hiermee kunt u er altijd zeker van zijn dat alle ontvangers in uw adresboek wettelijk zijn verkregen en daadwerkelijk uw e-mails willen ontvangen. Dit zorgt voor

Voor de import met double opt-in zijn via een bestandsupload zijn de formaten .xls, .xlsx, .csv en .ods geschikt. U kunt het bestand in uw Newsletter2Go account onder het ontvangersbeheer importeren.

Zorg ervoor dat de import van nieuwe nieuwsbrief abonnees door middel van een bestand veilig en betrouwbaar voltooid wordt door gebruik te maken van de DOI-ontvangersimport. Bij dit aanmeldproces wordt automatisch een double opt-in e-mail verzonden zodra u de ontvangers heeft geïmporteerd. Deze e-mail bevat een link die de personen moeten aanklikken voordat ze geactiveerd worden en als actief op de ontvangerslijst worden geplaatst. Ontvangers die niet op deze link klikken blijven in het adresboek als inactief gekenmerkt. Met deze procedure weet u altijd zeker dat de nieuwsbriefaanmeldingen geheel volgens de wet verlopen.

De DOI-ontvangersimport wordt vooral aangeraden wanneer u met klantendatabases werkt waarbij de ontvangers niet expliciet zijn aangemeld voor de nieuwsbrief. Dankzij de DOI-import procedure is de toestemming altijd detecteerbaar, sinds de tijd en het IP-adres bij de bevestiging gedocumenteerd wordt. Natuurlijk kunnen alle ontvangers zich op elk moment voor de nieuwsbrief uitschrijven na de DOI-ontvangersimport.

Eenmaal geïmporteerd in de nieuwsbrief tool, worden alle personen eerst in een lijst in uw adresboek geïmporteerd en op inactief ingesteld. Tegelijkertijd wordt automatisch een double opt-in e-mail aan alle personen in de database verzonden. Een klik op de in de e-mail opgenomen bevestigingslink wordt beschouwd als schriftelijke toestemming van de ontvanger om de nieuwsbrief te ontvangen. Pas na dat de link geactiveerd is, kunt u aan de ontvanger nieuwsbrieven verzenden. Alle ontvangers die niet op de link klinken blijven tijdelijk inactief en zullen van de nieuwsbrief verzending worden uitgesloten. Als een ontvanger uw e-mails niet wilt ontvangen, hoeft u hier dus zelf geen actie voor te ondernemen.

In aanvulling op de wettelijke bescherming is met de DOI-ontvangersimport ook gegarandeerd dat de nieuwsbrief naar de juiste ontvanger wordt verzonden. Door de double opt-in e-mail is de bounceratio al tijdens de eerste nieuwsbrief verzending aanzienlijk lager dan wanneer u deze optie niet gebruikt. De e-mailadressen die niet meer bestaan ​​of verouderde ontvangers zijn namelijk niet voor de verzending geselecteerd omdat deze ontvangers niet de link bevestigd hebben. Een lage bounceratio heeft een positief effect op het succes van uw e-mailmarketing campagne, het zorgt voor een betere reputatie en een constant hoge afleverratio.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord