Home » Functies » Nieuwsbrieven verzenden » Nieuwsbrieven met bijlagen verzenden

Stuur nieuwsbrieven met bijlagen

Beschikbaar in het Standard en Pro pakket

Met Newsletter2Go voeg je met één klik bijlagen aan nieuwsbrieven toe.

1. Onbeperkt aantal nieuwsbrief bijlagen
2. Bestanden tot maximaal 8 MB aanhangen
3. Meerdere bestandsoorten per e-mail mogelijk

Nieuwsbrieven-verzenden_nieuwsbrieven-met-bijlagen

Zo werkt het versturen van nieuwsbrieven met bijlagen

Je bent op deze pagina beland voor een reden, namelijk omdat je graag een nieuwsbrief met bijlagen wilt versturen. Het goede nieuws is dat dit bij Newsletter2Go uiteraard mogelijk is — de klant is immer koning. Hieronder lees je hoe je de nieuwsbrief functie gebruikt, en waarom het eigenlijk beter is om niet van nieuwsbrief bijlagen gebruik te maken.

Bestanden versturen als nieuwsbrief bijlage — mogelijk is het, maar of het zo slim is?

Wanneer je een nieuwe mailing in de nieuwsbrief editor ontwerpt en bij stap 5 bent aangekomen, vind je hier de functie om nieuwsbrief bijlagen toe te voegen. Bij Newsletter2Go ben je vrij om zoveel individuele bijlagen als gewenst toe te voegen. Het aantal is onbeperkt, je moet er alleen op letten dat de maximale grootte van 8 MB niet wordt overschreden.

Bonus tip: Om te controleren wie de nieuwsbrief bijlage heeft geopend kun je in het rapportenbereik op de clickmap drukken, of aan de URL parameters hangen — bijvoorbeeld Google Analytics — die het verkeer vervolgen en noteren.

Waarom we liever niet hebben dat je nieuwsbrief bijlagen stuurt

Nieuwsbrief bijlagen staan bekend als spam trigger pur sang. Dit is hoe phishing e-mails er in het verleden vaak genoeg voor hebben gezorgd dat een virus op een computer gedownload werd. Vandaar dat spamfilters extra alert zijn wanneer een nieuwsbrief een bijlage bevat. Ook diverse e-mailclients nemen maatregelen tegen spam, waaronder het vermelden van een waarschuwing of zelfs het onderdrukken van de bijlage.

Een ander nadeel van het direct toevoegen van een nieuwsbrief bijlage is dat je hierna geen mogelijkheid hebt om het bestand aan te passen. Wanneer je een link in de nieuwsbrief invoegt en onverwacht een verandering moet aanbrengen, hoef je er alleen voor te zorgen dat het nieuwe bestand over dezelfde URL beschikt.

In de Newsletter2Go mediabibliotheek kun je het bestand voor de bijlage uploaden en de URL genereren. Deze bestanden blijven altijd hier opgeslagen. Hoeveel bestanden je maximaal kunt uploaden is afhankelijk van het pakket dat je kiest, hoewel je altijd oude bestanden kan verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe nieuwsbrief bijlagen.

Hulp nodig?

💡 Lees hier hoe je een bijlage toevoegd.
💡 Lees hier deel II over bijlagen toevoegen.
💡 Lees hier over spamfilters en blacklists.

Toch graag van nieuwsbrief bijlagen gebruik maken?

Vinden wij ook prima, maar “we hate to say I told you so…” 😉 Onze whitelisting maatregelen met gerenommeerde bedrijven als CSA, Return Path en ISIPP SuretyMail zullen er echter alles aan doen om de nieuwsbrief in de inbox van de ontvanger af te leveren. Je kunt de onderstaande formaten als nieuwsbrief bijlage toevoegen:

Toegestane bijlage formaten

TekstAfbeeldingenTabellenOverig
.pdf.gif.xls.ics
.doc.png.xlsx.vcf
.docx.jpg/.jpeg

Naast de beschikbare formaten in de tabel hiernaast, kun je ook uitnodigingen of evenementen als nieuwsbrief bijlage versturen. Hiervoor gebruik je het formaat .ics — een universeel kalenderformaat dat kan worden gelezen door onder andere Google, Outlook en Apple kalenders. Wanneer de ontvanger de afspraak opslaat, wordt automatisch de informatie uit het bijgevoegde nieuwsbrief bestand overgenomen.

Ben jij klaar om je e-mailmarketing verkoop serieus te nemen?

Registreer gratis en begin direct met het maken van je eerste nieuwsbrief met bijlage!

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.