Home » Functies » Nieuwsbrieven verzenden » Preheader nieuwsbrief

Preheader in de nieuwsbrief

Verpak extra informatie in de preheader van uw e-mail.

  • Overtuig de ontvangers nog voordat ze de e-mail openen
  • Uitbereiding van de onderwerpregel
  • Apart in te stellen voor elke mailing
Nieuwsbrieven verzenden preheader

Een korte preview van de inhoud met de nieuwsbrief preheader functie toevoegen

Een preheader in een e-mail is een klein stukje tekst dat naast het onderwerp in de mailbox van de ontvanger wordt getoond. Deze preheader voor nieuwsbrieven wordt ook wel een “Johnson box” genoemd. De preheader is ervoor bedoelt om ontvangers een beter idee te geven van de inhoud van de nieuwsbrief. Veel e-mailcliënten gebruiken de preheader al, zowel voor weergave op desktop, mobiel en web. Het is daarom zeker de moeite waard om de preheader met een relevante boodschap te vullen. U kunt hierna de nieuwsbrief preheader testen en uitvinden welke versie uw openratio verhoogd.

Door de preheader aan de nieuwsbrief toe te voegen kunt u in enkele seconden effectief de openratio verhogen. De preheader in de nieuwsbrief nieuwsbrief dient namelijk als een handige skimming tool voor veel mensen. Wanneer u een weinig tijd heeft en uw mailbox uitpuilt met e-mails is het handig om een selectie te maken van de te openen e-mails. Dit kunt u doen op basis van de afzendernaam en het onderwerp. Echter, doordat niet iedere e-mail verzender de preheader optimaal gebruikt, kunt u hier uw voordeel mee doen en de lezer overtuigen om uw e-mail eerst te openen. Een kleine moeite met grote gevolgen voor succes!

Wanneer u geen preheader voor de nieuwsbrief invult, wordt automatisch de eerste zin van de nieuwsbrief inhoud weergeven. Vaak is dit de webversie vermelding, aangezien dit normalerwijze de eerste zin is die in de nieuwsbrief vermeld wordt. Dit betekent bovendien dat wanneer u wel een preheader invult, deze aan het begin van uw e-mail voor de webversie link weergeven wordt. Meestal wordt de nieuwsbrief preheader in dezelfde tekstgrootte als de webversie tekst getoond. Mocht u de preheader tekst niet willen weergeven, dan kunt u deze in dezelfde kleur als uw achtergrond instellen.

Een goede nieuwsbrief preheader beschikt over een aantrekkelijke, korte tekst. Denk bijvoorbeeld aan een verlenging van het onderwerp of een call-to-action. Met een beetje creativiteit kunt u er met de nieuwsbrief preheader alle kanten op. Experimenteer en test de nieuwsbrief preheader die het beste voor u werkt.

Hoeveel de ontvanger van de preheader tekst ziet, is afhankelijk van de gebruikte e-mailcliënt. Daarnaast verschilt de lengte afhankelijk van het beeldschermformaat van de ontvanger. Er is geen specifieke richtlijn voor de lengte van de preheader. Op desktop wordt een lengte van maximaal 140 tekens voor Apple Mail en tussen de 35-55 tekens voor Outlook aangeraden. E-mailcliënten die een nieuwsbrief preheader op de mobiele weergave aanbieden weergeven meestal tussen de 40-50 tekens. Wanneer de ontvanger de e-mail preheader in hun browser bekijkt, kan deze in AOL rond de 75 tekens zien. De lengte verschilt dus aanzienlijk per e-mailcliënt en eindapparaat. Probeer de nieuwsbrief preheader te optimeren door deze kort en bondig te houden, het liefst tussen de 40-50 tekens om de kans te vergroten dat de preheader op alle apparaten in zijn volledigheid weergeven wordt.

Voor welke e-mailproviders kunt u de nieuwsbrief preheader optimeren?

  • Desktop: Apple Mail, Outlook 2013, Outlook for Mac 2015 en Outlook 2016
  • Mobiel: Android Native App, Android Gmail App, Android Yahoo! App, iOS Native App, iOS Gmail App, iOS Yahoo! App en Windows Phone
  • Web e-mail: AOL Mail, Gmail, Yahoo!

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord