Home » Functies » Nieuwsbrief tracking » Google Analytics integratie

Google Analytics integratie

Koppel Newsletter2Go en Google Analytics voor een nog beter inzicht in uw nieuwsbrief prestaties.

  • Eenvoudige, snel opgezette Google Analytics integratie
  • Met slechts één klik geactiveerd
  • Uw verkopen traceren en optimaliseren
Functies Google Analytics

Meet het succes van uw nieuwsbrief met de Google Analytics integratie

Met de Google Analytics integratie voor uw Newsletter2Go account kunt u nog beter de strategie en resultaten van uw nieuwsbrief meten en optimaliseren. Door de Google Analytics Newsletter2Go integratie aan uw account te koppelen weet u in de toekomst precies op welke links er in de nieuwsbrief zijn geklikt, welke transacties er hebben plaatsgevonden en wat de statistieken per bezoeker zijn. U kunt deze gegevens ook in de realtime rapporten inzien, die na elke nieuwsbrief verzending automatisch worden gemaakt en in uw Newsletter2Go account worden gepresenteerd.

Echter, des te meer informatie u over de nieuwsbrief ter beschikking heeft, des te sneller kunt u de inhoud kunt optimaliseren. Uiteindelijk wilt u een zo relevant mogelijke nieuwsbrief verzenden. De Google Analytics integratie van Newsletter2Go helpt u hierbij. U kunt met de Google Analytics tracking diverse parameters aan de nieuwsbrief vastknopen, zoals de nieuwsbrief bron, het medium en de campagnenaam. U heeft hierdoor een beter inzicht in de activiteiten van de ontvangers en kunt deze informatie met andere marketingkanalen vergelijken.

De Google Analytics e-mailmarketing integratie kan, net als onze andere handige integraties, snel en eenvoudig worden gekoppeld. U doet dit met enkele klikken. In onze video tutorial sectie wordt de integratie installatieprocedure uitgelegd. U vindt de Google Analytics e-mailmarketing integratie terug in uw Newsletter2Go account, in het profielmenu onder “E-mail instellingen” en dan “Tracking”.

Hier kunt u tevens aanvinken of u de opens, kliks en nieuwsbrief campagnes tracken. Daarnaast kunt u hier ook een eigen trackingdomein instellen en uw Econda gegevens toevoegen. Tenslotte heeft u ook de mogelijkheid om IP-adressen uit te sluiten. Dit IP-adres kan bijvoorbeeld die van uw bedrijf zijn, zodat deze kliks en opens niet worden meegeteld in de resultaten.

Wanneer de Google Analytics integratie voor Newsletter2Go eenmaal is opgezet kunt u vervolgens vertrouwd alle tracking statistieken terugzien in uw Google Analytics dashboard. De centrale integratie biedt zeer precieze evaluatietools, waarmee u nauwkeurig het succes van uw verzonden nieuwsbrief campagnes kunt tracken.

Newsletter2Go maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorgaat met surfen op de site, gaat u akkoord met de cookies. Akkoord