Home » Functies » Nieuwsbrieven maken » Nieuwsbrief editor

Simpele nieuwsbrief editor

Dit staat je te wachten in onze handige nieuwsbrief editor:

1. Gebruiksvriendelijk en super simpel in gebruik
2. Bouwstenen flexibel via drag & drop invoegen
3. Keuze uit 70+ templates
4. Automatisch goed weergeven op smartphones

Shop nieuwsbrief editor template

Onze flexibele nieuwsbrief editor, jouw nieuwe maatje

Til je nieuwsbrieven naar een hoger niveau en maak een professionele indruk bij klanten. Onze nieuwsbrief editor stelt je in staat om effectieve nieuwsbrieven binnen een handomdraai samen te stellen — zonder programmeerkennis.

Kijk je soms ook naar de nieuwsbrieven die je postvak binnenkomen en denk je: “Ik zou graag willen dat mijn mailings er ook zo professioneel uitzien.” Het geheim is dat je geen html whiz of marketing expert hoeft te zijn om een fraaie nieuwsbrief te ontwerpen.

Het sleutelwoord is een goede nieuwsbrief editor. Bijvoorbeeld die van ons. Met onze flexibele nieuwsbrief editor nemen we je bij de hand en tonen we in 5 stappen hoe je een nieuwe e-mailcampagne ontwerpt en verzendt. Van de basisinformatie zoals de afzendergegevens tot de daadwerkelijke verzending.

Editor uitgelegd: nieuwsbrief maken in 5 simpele stappen

  1. Bepaal of de nieuwsbrief naar iedereen, groepen of slechts enkele ontvangers wordt gestuurd
  2. Bedenk een aantrekkelijk onderwerp en voer in van wie de e-mail afkomstig is
  3. Kies uit 70+ templates — van lege tot kant-en-klare sjablonen
  4. Speel met tekst, afbeeldingen, kleuren, buttons en veel meer tot de nieuwsbrief compleet naar wens is
  5. Stuur een testmail, controleer of alles in orde is en verzend de nieuwsbrief dan direct of op een later moment

De nieuwsbrief editor die je e-mails laat stralen

Oktoberfest template

De nieuwsbrief editor werkt met een drag & drop systeem. Dat betekent dat je geen html-kennis vooraf nodig hebt. Zodra je bij stap 3 belandt kies je welke html template je nodig hebt.

Wil je de complete nieuwsbrief zelf indelen en heb je alleen een basisstructuur nodig?

Kies dan voor één van de lege bouwsteen templates.

Is Kerstmis, Valentijnsdag of Oktoberfest binnenkort in zicht?

Vier deze speciale gelegenheden vieren met een thematische nieuwsbrief. Ons designteam heeft enkele prachtige templates voor je ontworpen. Deze sjablonen hoeven alleen nog met je eigen tekst en bedrijfslogo ingevuld te worden.

Voor een groot aantal branches hebben we meer dan 30 kant-en-klare templates klaargezet. Zo vind je e-commerce templates die reeds tekstbouwstenen, afbeeldingen en de 1-klik-productovername bevatten. In dit soort templates mist alleen nog de tekst en producten.

Hulp nodig?

💡 Lees hier alle hulpartikelen rondom het thema nieuwsbrief editor
💡 Bekijk hier de video tutorials die uw uitleggen hoe de nieuwsbrief editor werkt.
💡 Klik hier voor onze introductiewebinar.

Met drag & drop je nieuwsbrief in elkaar zetten

Na het kiezen van een template ga je in stap 4 aan de slag met het leukste deel van het proces — het ontwerp. De nieuwsbrief editor maakt dit gemakkelijk. Aan de rechterkant zie je een voorbeeld van de nieuwsbrief. Door op een bouwsteen te klikken opent aan de linkerkant het menu voor de bewerking. Wanneer je bijvoorbeeld op een tekstbouwsteen klikt, kun je aan de linkerkant de uitlijning, cellpadding, kader en meer instellen. Voor de opmaak van de tekst selecteer je het juiste gedeelte en werk je met het horizontale zwarte menu die in het scherm van de nieuwsbrief editor verschijnt.

Via drag & drop voeg je verdere bouwstenen en afbeeldingen in. Kleuren, kaders, buttons, tussenruimte, scheidingslijnen en achtergronden kunnen compleet naar wens veranderd worden. Onze nieuwsbrief editor stelt je in staat om je nieuwsbrief precies zo te ontwerpen zoals je deze in gedachten hebt.

Template selecteren en editor 

Tekst invoegen

Persoonlijke e-mails opstellen met de nieuwsbrief editor

Naast de vele ontwerpmogelijkheden biedt de nieuwsbrief editor ook slimme personalisatiemogelijkheden.

Het doel hiervan? Om ervoor te zorgen dat je met zo min mogelijk werk een zo persoonlijk mogelijke e-mail verstuurt.

Nieuwsbrief editor

Praktijk voorbeeld

Stel je bent de eigenaar van een schoenenwinkel. In het klantenbestand is informatie over het geslacht, de schoenmaat, voorgaande aankopen en favoriete merken beschikbaar.

Rob — een 28-jarige man met schoenmaat 43 die tot tweemaal toe Nike Air Max sneakers kocht — toon je het liefst de nieuwste Nike modellen en laatste trends in urban fashion.

Met onze nieuwsbrief editor hoef je geen aparte mail voor Rob samen te stellen. Door de ontvangers vooraf nauwkeurig te clusteren kun je naderhand met de nieuwsbrief editor gepersonaliseerde bouwstenen toevoegen.

Deze bouwstenen bewerk je met ontvangersgroep-specifieke informatie (zoals de nieuwste Nike sneakers voor mannen). Vervolgens stel je een personalisatie in die de nieuwsbrief editor verteld dat de bouwsteen alleen in de lay-out moet worden getoond wanneer deze overeenkomt met een ingestelde regel (zoals: “toon bouwsteen alleen wanneer de ontvangersgroep gelijk is aan Mannelijke Nike Air Max”). Et voila, Rob ontvangt een nieuwsbrief die precies op zijn interesses is afgestemd, zonder dat je hiervoor veel moeite hoefde te doen.

Personalisatie invoegen

Bouwstenen bewerken

Ben jij klaar om je e-mailmarketing strategie serieus te nemen?

Begin aan je eerste nieuwsbrief en ervaar het gemak van de nieuwsbrief editor!

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.